Hopp til hovedinnholdet

Hei. Jeg sitter her med tårer i øynene og kraftig hjertebank etter at jeg leste om at jorda går under i neste mnd.

Jente 20 år
 

Spørsmål

hei. jeg sitter her med tårer i øynene og kraftig hjertebank etter at jeg leste om at jorda går under i neste mnd. jeg klarer ikke å ikke tenke på det å blir utrolig urolig av tanken. jeg blir også veldig sint. jeg vett ikke hva jeg skal gjøre for å ikke tenke på det, jeg leste det på aol sin side på facebook. å helt siden det har jeg ikke klart å ikke tenke på det. aol er en mediebedrift og internettleverandør. siden sto på engelsk men forsto hva dem skrev selvom det var på engelsk. jeg skjelver å vett ikke hva jeg skal gjøre av meg lenger. jeg vett ikke om det er sant eller fake men jeg er redd aligavell fordi jeg er redd for at jorda skal bli ødelagt. hilsen redd å utrolig jente på 20 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år

Takk for spørsmål til ung.no.

Jeg forstår at dette oppleves vanskelig for deg og at du blir redd.  Mange mennesker kan ha angst for ulike ting. Noen plages mye av angst og kan få katastrofetanker, som f.eks at de blir redd for jordens undergang.

På nettet vil man finne all slags mulig type informasjon. Veldig mye av denne informasjonen er tull og stemmer ikke. For å vite at noe er sikkert må det være basert på forskning. Det vil si at det er utdannede mennesker som må studere ett fenomen nøye, for å vite om det er sant eller ikke. At jorden kommer til å gå under i neste stemmer ikke. Jeg kjenner ikke til "aol" og tenker at uansett ville jeg ikke oppsøkt slike facebooksider om jeg var deg - det fører ikke til at du får det bedre - snarere tvert imot. 

Katastrofetanker er veldig plagsomt for den som opplever det. Heldigvis får de fleste det bedre om de snakker med noen om det som er skummelt og truende. 

Jeg oppfordre deg til å oppsøke en person som du kan snakke med. Mange får god hjelp på helsestasjon for ungdom. Du kan også snakke med legen din og få en henvisning til psykolog.

Husk at angst og katastrofetanker kan behandles! Når man får luftet vanskelige tanker og følelser opplever mange at angsten og frykten avtar, og at ting blir lettere. 

Jeg vil ønske deg lykke til og ta godt vare på deg selv!Med vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser