Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 17 år. De siste årene har jeg forandra meg mye. Jeg var en selvsikker jente, men nå har jeg blitt  usikker på meg selv spesielt på skolen. Jeg klarer ikkje oppmerksomhet, blir stressa, får skikkelig angst. Dette gjelder blandt ukjente og blandt  venner og familie. Noen tips for å jobbe med å endre dette? Jeg føle at jeg ikke er meg selv. Er egentlig en  leken og glad jente :)

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 17 år. De siste årene har jeg forandra meg mye. Jeg var en veldig selvsikker jente. Men nå har jeg blitt veldig usikker på meg selv spesielt på skolen. Jeg klarer ikkje oppmerksomhet, jeg blir helt stressa å får skikkelig angst. Dette gjelder ikke bare blandt ukjente folk men blandt mine egne venner og famili. Noen tips til va jeg kan gjøre får å jobbe med å endre dette? Jeg føle ikke jeg er meg selv. Jeg er egentlig en veldig leken og glad jente :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Jeg foreslår at du kontakter helsesøster på skolen du går. snakk med henne og hør om det er noe hun kan hjelpe deg med. På enkelte skoler har de grupper for å trene opp motet.
Du kan og ta en titt på artiklene jeg har lagt med. Se om du kan bruke noe fra disse.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Gode råd for sosial omgang

Gutt prater med to jenter (colourbox.com)

Å omgås andre, bli kjent, få venner og kjæreste, kan være vanskelig for mange. Spesielt hvis man er sjenert eller føler at man ikke så lett kommer i kontakt med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser