Hopp til hovedinnholdet

Jeg har rare følelser jeg aldri har hatt tidligere. Hjelp. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har rare følelser som jeg aldri har hatt tidligere. Det er forferdeli. Vet ikke hva jeg skal gjøre . Føler for og stikke av. Help.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du forteller at du har rare følelser som du ikke har hatt før. Jeg forstår godt at det er forferdelig og vanskelig nå, og det høres nesten ut som om du opplever å befinne deg i en håpløs situasjon. Da er det viktig å få gjort noe med situasjonen din, og gjerne få litt hjelp til det.

Å gå rundt med vonde og rare følelser kan føles veldig ensomt. Det er nok flere som kan kjenne seg igjen i å ha gått rundt med en vond følelse i kroppen uten helt å klare og forstå hvorfor det er slik. Det er i hvert fall vondt å gå med vonde tanker, sterke følelser og iblant også et problem som føles umulig å løse.

Psykologisk førstehjelp er et fint redskap som du kan bruke når du har det vanskelig. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde. Jeg legger ved en artikkel om dette. 

Jeg vil absolutt anbefale deg å snakke med noen om det du opplever. Det er viktig at foreldrene dine eller noen andre voksen som du stoler på vet hva du plages av. Da har de en mulighet til å hjelpe deg. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din.

Selvom det kan virke veldig vanskelig nå, så kan du få det bedre hvis du deler dette med noen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser