Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ende mitt eget liv, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har hatt selvmordstanker i de siste månedene. Jeg vil bare ende alt sammen. Det er ikke noe utvei. Mamma og pappa tror ikke på meg når jeg spør om hjelp. De tror at jeg spøker, mamma hater meg. Hun bryr seg ikke om meg. Hun kaller meg dum, idiot, hore og andre navn. Noen ganger hvis hun er veldig sint bruker hun å slå meg. Jeg blir plaget på skolen veldig ofte. Jeg vil ende mitt eget liv. Hva skal jeg gjøre??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til Ung.no.  

Ut fra det du skriver om deg selv og din situasjon, skjønner jeg at du ikke har det bra.

Du skal vite at du kan få hjelp! Det finnes hjelp for det du strever med, så jeg håper du kan snakke med noen om hvordan du har det nå. Når man har det så tungt, er det vanskelig å ha troen på at ting kan bli bedre. Du skriver at du ønsker å dø, da tenker jeg at du må ha det veldig vondt og at du trenger en forandring og hjelp til å få det bedre.

Forstår at du blir lei deg og føler deg "ikke sett", av din mor. Det er faktisk helt ulovlig å bli slått, og dette må du si ifra om til helsesøster eller en person du har tillit til.

Du har kanskje en lærer du liker, eller kanskje du kan snakke med helsesøster på skolen - eller gå på helsestasjon for ungdom?

Hun har erfaring å snakke med ungdom om mange vanskelige temaer, og kan hjelpe deg til å få en bedre hverdag. 

Det finnes også en rekke nødtelefoner du kan ringe til hvis du har slike tanker. Det er viktig å snakke med andre om det når man har selvmordstanker. Mange synes det kan være vanskelig å beskrive disse tankene for andre, men vi vet også at det kan være til hjelp. Du kan snakke anonymt med Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 eller Mental helses hjelpetelefon 116 123 eller Røde kors hjelpetelefon for ungdom 800 33 321.

Jeg ønsker deg alt godt, og håper at du får god hjelp!

Vennlig hilsen Helsesøster ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser