Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få bestevennen min eller kroppen hennes til å ville spise?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, ikke sikker på om det er riktig å ta ``Kropp og helse`` men, Jeg har en bestevenn som danser mye er veldig fin og slank, hun har hatt litt problemer med at faren var utro og noe og var/er redd for at de skal skilles. Detter skjedde i 5.kl da, men nå går vi i 9.kl Bestevenngjengen vår på 8 stk. har merket at hun spiser ekstremt lite. Dette har pågått i to måneder cirka. Vi ble veldig bekymret for ho og snakket med henne om det i dag. Hun var ikke nektende for at hun har nesten sluttet å spise. Vi spurte hva hun prøvde å oppnå med dette, og hvorfor hun startet å spise lite. Hun sa hun ikke visste helt men en dag så ville hun ikke ha mat, men så etter hvert ble hun sulten og ville spise men klarte det ikke. Kroppen ville liksom ikke jobbe sammen med henne. Hun greier rett å slett ikke å spise lenger sier hun. Hun kaster ikke opp etter det lille hun har spist. Så spørsmålet mitt er; hvordan kan jeg få henne eller kroppen hennes til å ville spise?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Jeg forstår godt at du blir bekymret for bestevenninnen din og jeg forstår at du vil hjelpe og være en god venn for henne. Ut fra hva du skriver, så virker du allerede som en veldig god venn og en god støtte for henne. Du bryr deg om. henne og vil henne det beste. Det er veldig bra og det er også det du kan fortsette å være for henne akkurat nå. 

Jeg håper hun får hjelp av noen voksne rundt seg. Dersom ingen voksne vet om at hun nå har sluttet å spise, så er det viktig at de får vite om det. Hun trenger hjelp og det hun driver med nå kan være skadelig og farlig for henne på sikt. Dette er ikke noe dere ungdommer rundt henne skal bære alene og ha ansvar for uten voksne til stede. 

Jeg har lagt ved noen artikler, som jeg ber deg om å lese.

Ta godt vare på deg selv!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vil du hjelpe en venn som har spiseforstyrrelse?

Jente trøster venninne(colourbox.com)

Det kan være vanskelig å se om noen har en spiseforstyrrelse. Har du mistanke er det viktig at du er en god venn og snakker med vennen din, og forteller at du er bekymret. Men du kan ikke ta ansvar for å hjelpe vennen alene.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser