Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg bør utredes for ADD.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Jeg er usikker på om jeg burde utrede meg for ADD eller ikke og håper at dere kanskje kunne hjelpe med ett par svar. Jeg er veldig uorganisert, roter veldig mye på rommet, har ikke styr på papirer, leverer oppgaver i siste liten osv. Husker fakta som interesserer meg veldig godt, men korttidshukommelsen sliter jeg med. Jeg må alltid ha noe å fikle med og sitter aldri i ro, føler jeg må bevege enten fingrer eller ben for å kunne fokusere på noe. Jeg blir veldig opphengt i ting som interesserer meg som litteratur og musikk som jeg kan sitte med hele dagen i strekk, men har lett for å kjede meg og bli rastløs hvis jeg gjør noe som jeg ikke har interesse for. Jeg hopper fra interesse til interesse, og prosjekt til prosjekt og føler at jeg aldri blir skikkelig god på en ting. Tidligere har jeg blitt diagnostisert med depresjon og mild angst og mottatt SSRI og NDRI medisiner uten å merke noe særlig effekt. Jeg liker ikke steder der mange folk snakker på likt, det føles som hodet mitt "fylles

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no.

Du beskriver blant annet organiseringsvansker, uro og oppmerksomhetsvansker og spør om du bør utredes for ADD. Jeg forstår at dette er plagsomt for deg og kanskje også hindrer deg i å gjøre en god nok innsats på skole og jobb. Jeg kan ikke gi deg svar på hva plagene dine er eller om det kan settes en diagnose.

Dersom du opplever vanskene som veldig funksjonnedsettende og kjenner behov for å vite om plagene dine kan oppfylle en ADHD-diagnose, så synes jeg du skal be om hjelp for det og få gjennomført en utredning.

Da må du ta kontakt med fastlegen din og be om en henvisning. Fastlegen kan henvise deg da til DPS for utredning og eventuell behandling. 

Du kan lese mer om adhd på foreningens nettside: www.adhdnorge.no. Se også vedlagte artikler. 

Jeg ønsker deg alt godt!

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er ADHD?

hodet i hender (colourbox.com)

Daniel sitter ved pulten sin i klasserommet, men han hører ikke etter. Lærerens stemme føles som en grøt av lyd. Han snur seg og roper ut i rommet. Han kjeder seg. Læreren ber ham være stille. Daniel tar opp blyanten og slår den taktfast i pulten. Det bråker. Læreren blir sur. Klassekameratene ler. Daniel er ingen bølle. Han gjør så godt han kan.

Les mer

André (15) om det å ha ADHD

André er en av de ca 30.000 barn og ungdom som har ADHD i Norge. ung.no har fått møte André. Hvordan er det egentlig å ha ADHD?

Les mer

Innlegg: "Livet med ADHD og Asperger"

Yousef Bartho Assidiq

Å leve med ADHD er ikke alltid like lett. Men plutselig kan en se fordeler med det også! Yousef Bartho Assidiq forteller.

Innlegget er srevet av Yousef

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser