Hopp til hovedinnholdet

Vebbeb vår sliter. Hva skal vil gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Vi har en venn, som har litt problemer. Og vi vet ikke hva vi skal gjøre. Det har seg sånn at vennen vår har prøvd og tatt selvmord opptil flere ganger. Hun driver med selvskading, og har det ikke noe bra hjemme. Hun har også spiseforstyrrelse. Hun har også fortalt at hun har blitt voldtatt. Vi har prøvd og snakke med læren våres men han ble sur på oss, men ha sa ifra til moren hennes. Moren hennes gjorde ikke noe. Og når vi er sammen er det dette vi prater om. Vi vil jo hjelpe bestevennen vår. Og vi vil jo ikke at hun skal ha det vondt. Vi lurte på hva vi skal gjøre. Hilsen tre jenter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dere høres ut som noen veldig gode venner. Det viser mye omsorg for venninnen deres. Jeg skjønner at dere er bekymret for henne.

Dere gjorde helt rett i å prate med læreren deres. Det er voksne som må hjelpe til når barn og unge har det vanskelig. Dere skal være der som en venn for henne, men dere skal ikke være hennes behandler. 

Jeg vil anbefale dere å snakke med helsesøster på skolen. Det kan være lurt å snakke med venninnen deres å oppmuntre henne til å bli med til helsesøster. Hvis hun ikke vil det så vær ærlig og fortell at dere må snakke med noen voksne om dette. Det er jo fordi dere er veldig glad i henne og at dere vil at hun skal få det bedre. 

Gjør hyggelige ting med henne. Det kan være lurt å ikke bare snakke om det som er vondt og vanskelig. Kanskje hun trenger at dere gjør hyggelige ting sammen slik at hun "glemmer" det som er vanskelig for en stund?

Selv om dere opplevede at dere ikke fikk gjelp av læreren så må dere ikke gi opp. Snakk med noen andre voksne helt til venninnen deres får den hjelpen hun trenger. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

 

 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser