Hopp til hovedinnholdet

Har en venn med selvmordstanker.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har da en venn som sier at han skal ta selvmord, og at han har valgt ut en dato. Jeg kjenner han ikke noe godt, men vet at han har hatt det tøft i det siste, og at disse tankene muligens skyldes at han er opprørt pga. et dødsfall i familien. Hele greia virker impulsivt, men han er likevel fast bestemt på denne "selvmordsdatoen". Jeg har prøvd å prate han fra det osv., og jeg prøver fremdeles, men hva gjør jeg om det nærmer seg denne datoen og han fremdeles er fast bestemt på å gjennomføre det? Hvem kan jeg ringe til om det blir krise og han er i livsfare? Han vil ikke prate med noen om det forresten.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det jeg tenker du kan gjøre for din venn som du er bekymret for i forhold til selvmordstanker/selvmordsplaner er at du snakker med dine foreldre om det du er bekymret for at han skal gjøre. Dersom du gjør det vil dine foreldre kunne snakke med hans foreldre slik at han kan få den hjelpen han har behov for. Dette tenker jeg ikke er å sladre på din venn men du sørger for at en venn som har det vanskelig får hjelp til å få det bedre med seg selv.

Dersom du ikke vil snakke med dine foreldre kan du snakke med helsesøster på skolen der du går om det din venn sliter med og det du er bekymret for at han skal gjøre. Helsesøster vil ta deg/dere på alvor og vil sørge for at din venn får hjelp.

Jeg legger ved en artikkel til deg som handler om hvordan du kan hjelpe en venn som har det vanskelig. Jeg ønsker dere begge to lykke til videre!

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser