Hopp til hovedinnholdet

jeg er livredd for at kjæresten skal ta selvmord en dag

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Forloveden min er suicidal og alvorlig deprimert. Dette fant jeg ikke ut før etter vi hadde vært sammen et halvt år.. Ga han da et valg om at han må få hjelp, hvis han vil være sammen med meg, dette gjorde han. Men, jeg er livredd for at han skal ta selvmord en dag, selv om han nå går til behandling og psykolog en gang i uka.Tok opp temaet med han i går kveld, og da sa han "jeg kan ikke love at jeg ikke skal dø fra deg med vilje, for jeg vet ikke hvilken dag jeg kommer til å ha i morgen eller neste uke, plutselig gjør jeg det" Også sa han at han var sånn fordi han har opplevd så mye traumatisk i barndommen og i fengselet.Han satt inne i 2 år for voldtekt, men jeg velger å tro på han når han sier at han ikke gjorde det. Han har ikke noen voldtekttendser akkurat, så er ikke bekymret for det.Men, jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre.Jeg vil leve med han, gifte meg med han osv, han sier at han også vil det, men så må jo selvfølgelig drømmemannen min være suicidal.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvendelse til oss.

Veldig trist å høre om at forloveden din er deprimert og suicidal . Flott at han går til behandling og ønsker å ta imot hjelp. Det er også fint at han er ærlig og at dere kan snakke åpent om dette .

Vi forstår at det er vondt  å leve med denne usikkerheten. Vi håper selvfølgelig at du aldri vil oppleve det du er bekymret for. Men du skal vite at det aldri er din skyld  hvis han skulle komme til å ta livet sitt.

Kanskje kunne det vært godt for deg også å få snakke med noen om alle tankene og bekymringene du har?

Vi vil oppmuntre deg til å snakke med noen du stoler på ,eventuelt legen din, om tankene dine. Hvis dette blir  vanskelig , kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111,  hjemmeside www.116111.no  

Legger ved en link som kanskje kan være til nytte for deg. Der finner du også en del andre hjelpetelefoner:

www.vg.no/forbruker/helse/psykisk-helse/eksperter-om-selvmordsfare-slik-kan-du-hjelpe/a/10050939/

 

Masse lykke til.

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser