Hopp til hovedinnholdet

 Jeg er jente, 14 år. Jeg har veldig dårlig selvtillit og selvfølelse. Og jeg har ikke hatt det så bra physisk de siste 2 årene, og det blir bare verre. Det begynte  å bli ille i starten av mai. Jeg ble «mobbet» i starten av 7. klasse   (9. nå). Har  begynt med selvskading, er ikke bra men jeg klarer ikke å slutte. Jeg føler ikke at jeg kan si det til noen. Jeg føler meg trist og trøtt. Jeg har også tenkt på selvmord, og har selvmordstanker. Tror du jeg er deprimert? Burde jeg få hjelp? Depresjonstester på nettet, alle sier det samme: indikasjon på  alvorlig depresjon. Takk for svar!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 14 år. Jeg har veldig dårlig selvtillit og selvfølelse. Og jeg har ikke hatt det så bra physisk de siste 2 årene, og det blir bare verre og verre. Det begynte først å bli veldig ille i starten av mai. Jeg tror kanskje at noe av grunnen til at jeg ikke har det så bra er at jeg ble «mobbet» i starten av 7. klasse (jeg går i 9. nå). Innenfor de siste månedene har jeg begynt med selvskading, jeg vet det ikke er bra men jeg klarer ikke å slutte. Jeg har ikke fortalt noen om problemene mine. Jeg føler ikke at jeg kan si det til noen. Og jeg føler meg trist og trøtt, og jeg har hele tiden en trang til å si unnskyld til alle. Jeg har også tenkt på selvmord, og har selvmordstanker. Tror du jeg er deprimert? Burde jeg få hjelp? Jeg har tatt masse depresjonstester på nettet, og jeg vet at jeg ikke kan stole helt på det, men alle testresultatene sier det samme: at jeg har en indikasjon på en alvorlig depresjon, eller at jeg har en alvorlig depresjon. Takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det her høres ikke greit ut. På skolen er det helsesøster, ta kontakt med henne. Hun kan du snakke med om det du synes er problematisk. Hun har taushetsplikt, det vil si at hun ikke kan informere foreldrene dine om det du forteller henne. 
Jeg kan ikke si noe om du er deprimert, men det høres ut som om du kunne trengenoen å dele tanker med. Du kan ringe Alarmtelefonen for barn og unge 116 111 de har åpent til kl.22.00.
Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom, tlf: 800 33 321 På Røde Kors hjelpetelefon for barn og ungdom møter du voksne som har tid og lyst til å lytte og snakke med deg, helt anonymt. De som svarer på telefonen er vant til å snakke med barn og unge. Du kan snakke med hjelpetelefonen om alt, enten du er glad, trist, redd, lurer på noe eller du trenger hjelp. Åpnet hver mandag til fredag kl 14.00-20.00. Du kan også ta kontakt over nett. Nettside: www.korspahalsen.no 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med, se om de er nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Har du opplevd å ikke passe inn?

Bilde av gutt ute på gata (www.colourbox.com)

Du tenker kanskje at det er kjipt å ikke være interessert i de samme tingene som vennene dine? At du ikke har så lyst å gå på den samme skolen som "alle andre"? Men har du tenkt at det er viktig at noen gjør noe annet enn "resten"?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser