Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg gå ned i vekt ? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Ikje svar det samme på Hei er 47 kg og 169 cm kordan kan eg gå ned 8-13 kg trene volleyball 4.5 time i uken og sykkle 30 minuter til skolen hverdag og gym på skolen eg vet bmien min er for høy når den er 16.5 og fettprosent på 17.5 ikje si snakk med med helsesøster for helsesøstrene eg har snakket med har sviktet meg og har anoreksi og kordan kan eg kaste opp lydløst svar skikkeligt ikkje si snakk med helsesøster for det har eg ikke tid til for har bare 5 minut pause mellom timene kan ikkje snakke med venner lærer eller foreldrene mine telle og kalorier kordan kan eg få synligere hoftebein kragebein skulderblader skulderbein ryggrad og ribbein enn det eg har nå så kordan kan eg bli tynn siden eg e feit kaste mat på skolen dere kan ikke kopiere svarene så slutt med det og få noen bedre helsesøstre te å svare og ikje si gå på helsestasjon for ungdomm for hu helsesøståra ca jo heilt vekke hu va så jævla uhjelpsom og teit og dum f jy

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for ditt spørsmål. 

Jeg skjønner at det er irriterende å ikke få svaret du ønsker.
Du har flere ganger stilt lignende spørsmål. Hovedfokus har vært at du du ønsker råd på å gå ned i vekt, men at ingen ønsker gi deg råd på å gå ned i vekt, når du i utgangspunktet har en lav vekt. 
Det samme svarer jeg nå. Ingen som jobber med helse vil oppmuntre noen til å gå ned i vekt, med stor fase for å utvikle helseskadelige sykdommer. 
Spesielt sårbart og farefullt er det nå, hvor din kropp er i vekst og utvikling. 

Jeg vil på det sterkeste anbefale deg å tenke over hvorfor du hele tiden har fått råd om å søke hjelp. Ingen helsepersonell ønsker deg vondt, men tvert om; ha en god helse. 
Det er viktig å få hjelp til å finne ut av hvorfor du har det slik. Det kan hjelpe deg til å få et bedre forhold til mat og kropp. 

Siden du ikke liker helsesøsteren på helsestasjon for ungdom kan det være lurt å for eksempel snakke med helsesøster på skolen, fastlegen eller en lærer du har tillit til. 
Du har lov å gå til helsesøster og lege i skoletiden. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kropp og helse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kropp og helse