Hopp til hovedinnholdet

Jeg har problemer med å bli fornøyd me utseende mitt.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har problemer med å bli fornøyd me utseende mitt. Jeg føler alle guttene går for vennene mine. Hva gjør jeg galt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det kan oppleves som en nådeløs ungdomskultur med det store presset på kropp og utseende. Og hvis man føler seg utelatt eller ikke nok attraktiv, kan det gå på selvfølelsen løs.
Men hvis man sammenligner seg med andre vil man finne ulikheter. Det er arvelig bestemt! Hvis alle var like ville vi vært en gjeng med roboter som hadde nummer i stedet for navn. Hvilke "standarder" en tenker at de rundt en har er ikke det som teller. Hvis det hadde vært en "standard", ville de fleste falt utenfor. Det kan du se, hvis du ser deg rundt på skolen og eller hvor du ferdes. Folk kommer i alle forskjellige, fantastiske utgaver av seg selv! Mangfoldet gir oss variasjon, inspirasjon, utfordring, glede og kreativitet. Det å være den man er, med alt man er, både på innsiden og yttersiden er noe av rikdommen med å være menneske.
Begynn å se den fine jenta du er. Det å finne ut hvem man er, hva man står for av verdier er også en del av den følelsene man har om seg selv, selvfølelsen. Styrken i oss mennesker ligger ikke i utseende. Utseende er flyktig og foranderlig, mens holdninger, verdier og meninger definere det indre selvet.
Hvem er du? Hva vil du? Hva mener du om forskjellige ting? Hva gir deg glede? Når man er sitt egentlige jeg bevisst, er stolt av den man er vil det synes på utsiden. Når man møter mennesker som tror på seg selv, er stolt av seg selv og som viser det; går med rett rygg, møter blikket til de man møter, viser omsorg og vennlighet, spiller ikke utseende noen rolle.
Si til deg selv det du ville sagt til en venninne. Begynn å like deg selv, vær glad i deg selv, og hev deg over "standarder" for hvordan det liksom skal være. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med utskrift/screenshot av det du har skrevet og svaret her. Da slipper du å si så mye. 
Du er viktigst i verden for deg selv! Vær stolt av deg selv!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

Fornøyd gutt

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser