Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil dø og vil ikke snakke med noen. Kan dere hjelpe meg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg vil dø og jeg vil ikke snakke med noen Jeg har prata med mamma og en psykolog og det hjelper ikke særlig synes jeg Jeg har prøvd å ta selvmord før men klarte ikke kan dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres veldig vondt ut for deg nå og jeg synes det er veldig fint at du har skrevet inn her for hjelp. Du skal ikke ha det sånn som nå og jeg forstår at det er veldig vanskelig for deg å føle deg så alene. 

Du har snakket med mamma og en psykolog, men opplever ikke at det hjelper særlig mye. Ikke gi opp! Det finnes hjelp for deg. Det er viktig at du fortsetter å snakke med mamma og psykologen. De kan hjelpe deg og gi deg støtte og forståelse og dere kan finne gode løsninger for deg sammen.

Selvmord er aldri en god løsning når livet kjennes slik som nå. Jeg forstår det kjennes veldig vondt ut for deg og du er i ferd med å gi opp, men tro meg - det finnes godt i vente, også for deg. Å få det bedre, skjer dessverre ikke med en gang. Det er en prosess og det kan på mange måter sammenlignes med et åpent sår som blør, gjør skrekkelig vondt og der smerten er uutholdelig. Men sår gror. Det kan tid, men det gror og det vil kjennes mindre vondt, bli bedre og kanskje også bra igjen. 

Jeg vet ikke hva du har med deg av opplevelser og hva du strever med, men jeg er helt sikker på at du kan komme deg igjennom det sammen med mammaen din og psykologen. La de få hjelpe deg, fortell hvor forferdelig vondt du har det nå og ta imot hjelpen du får! Lytt til de voksne rundt deg, ta imot råd og all kjærlighet. Det trenger du!

Du kan alltids bruke chattetjenesten www.korspaahalsen.no og/eller ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf. 116 111. Der finner du flinke og gode frivillige som kan lytte til deg, vil hjelpe deg og hjelpe deg til å holde ut. 

Jeg har lagt ved noen artikler til deg, som jeg ber deg lese. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser