Hopp til hovedinnholdet

Vanskelig å slå opp med kjæresten

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Har mista litt følelsen for kjæresten men er redd for og slå opp da ho slit med selvmords tanker ka gjør jeg jeg bli sykisk frustrert pga dette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du har omsorg for kjæresten din selv om du kjenner at du har mistet følelsene for henne.

Det er mulig å gjøre det slutt på en ivaretakende måte. Si gjerne at du synes det er vanskelig og at du er opptatt av at hun skal ha det bra, selv om du ikke kan være kjæreste med henne mer. 

Selvmordstanker er alvorlig. Legg gjerne en plan for å avslutte forholdet ved å si i fra til noen som kan støtte henne. Du kan ikke være sammen med henne bare for at hun ikke skal skade seg selv. Men si gjerne til henne at du er bekymret for henne og gjerne kan hjelpe henne i kontakt med noen som kan hjelpe. Er hun i kontakt med hjelpeapparatet? Det finnes hjelp å få når man strever med selvmordstanker.

Det er vanskelig å være gode venner med en man har vært kjæreste med. SÅ jeg tror det er lurt å unngå og legge opp til at man skal være "bare" venner etter at det er slutt.

Se tips i artikler lagt til under. Kanskje du finner noen tips der som passer for deg? Lykke til videre.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser