Hopp til hovedinnholdet

Uvirkelighetsfølelse og angst. 

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært borte fra skolen i 1 år nå pga. ekstrem angst og derealisasjon. Har ikke fått noe som helst hjelp av BUP siden det ikke er noe kur for derealisasjon, så jeg er ekstremt deprimert hele tiden. Får heller ikke sove på nettene pga. alvorlige panikkanfall. Det eneste som har stoppet meg fra å ta livet mitt er kjæresten som er et år yngre. Mamma lar meg ikke ha hun på overnatting, uansett hvor mye jeg sier at jeg trenger det. Jeg er lei av å leve i dette helvete. Har bare lyst til å dø.

 

Svar
Hei

gutt 15 år. takk for brev. Flott at du skriver når noe plager deg. Du skriver at du sliter med angst noe du kaller for derealisasjon som vi forstår som en følelse av uvirkelighet. Er det du eller de på BUP sm har konkludert med at det ikke fins behandling for det du sliter med? Vi skjønner at det kan være slitsom å ha det slik som du beskriver og at det til tider kan oppleves som håpløst. Likevel er vi nokså overbevist om at BUP kan bidra med hjelp dersom du tar imot hjelpen. Ofte kan det ta tid å bli kvitt en plage. Den blir man ikke av med i timene på BUP-kontoret men over tid i hverdagen og i samarbeid med behandler og de som står rundt deg. Vi synes nok det er litt tidlig å gi opp BUP som hjelpeinnstans. Du skriver at du har en kjærest som er en god støtte og du skulle ønske at hun kan være mer sammen med deg enn det hun er som feks å overnatte.Det er fint at hun er en god støtte men det kan også bli litt mye på henne som er ung og kanskje usikker selv.  Vi tror at flere ting og flere menensker som kan bidra.  Å snakke med dine foreldre om hva som plager deg er viktig. Manglende informasjon gjør at mange foreldre ikke vet hvordan de skal hjelpe sine barn. Din oppgave er å forklare foreldrene dine så godt det går hvor viktige de er for at du skal bli frisk. Det er kanskje ikke noe klart svar men noen tanker om hva som kan bidra i en vanskelig situasjon.


Hilsen teamet på RBUP, i samarbeid med ung.no

(RBUP - Regionsenter for barn og unges psykiske helse)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser