Hopp til hovedinnholdet

Å føle seg alene med mange venner, men ingen nære. Å være valget når andre er borte.

Jente 13 år
 

Spørsmål

1 hei jeg vet ikke om jeg overdriver men føler meg alene. Har mange venner men føler jeg har Inge bestevenn som er der. Føler alle i gjengen har en bestevenene og Ingen er bestevenn med meg. Ofte finne de tre igjen på noe og så de to,føler ikke blir inkludert alltid. Viss en drar bort da er jeg plutselig med igjen føler meg som et andrevalg og det er jævlig. Hadde noen venner jeg likte men fucka opp alt vi er venner igjen men føler vi ikke har like mye kontakt siden vi går i forskjellig klasser. Har mistet litt kontak med gammleø venner og jeg føler jeg ikke har noen og snakke med eller dele ting med. Folk som vil være med meg og ikke blir sure viss jeg sier jeg føler meg utestengt eller mindre likt. Redd de egt ikke vil være med meg. Hva gjø 2 jeg vet ikke hva dette er men føler meg skitten og ekkelt når jeg er blant folk føler se prater om meg eller de tenker ekkle ting om meg. Noen gnager blir det for mye folk eller jeg får pannik når noen hører keg frammføre noe eller sier noe.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det kan være mange grunner til at en ikke føler seg helt inne i en venneflokk. Vi forandrer oss hele livet. Som barn var nærheten til venner det viktigste. Vi fikk gå til hverandre uten voksene. Etterhvert forandrer vi oss og får nye interesser. Det kan være andre enn dine tidlige venner og du hadde.
Tør en utforske miljøer i forhold til sin nye interesse vil en oppdage at en finner nye venner i det miljøet.
Noen venner vil naturlig bli borte mens noen klarer en å holde kontakten med på tvers av interesser.
Det er naturlig at også dine venner forandrer seg og får nye interesser. Det behøver ikke bety at de ikke lenger vil være sammen med deg, men  deres nye interesse  kan ta mye tid. Det er naturlig å finne venner i miljøer der en har sin interesse. Vi kan tolke det som svik. Ofte er det det nye miljøet og interessene som teller mer. Det er likt for alle som er i bevegelse spesielt i din alder. En alder en naturlig prøver ut ulike miljøre for å finne et der en føler seg velkommen og inkludert. Det her er og noe du kan diskutere med helsesøster på skolen du går. Det kan være nyttig å få tilbakemeldinger på følelser en ikke helt klarer å finne ut av.
Jeg har lagt med noen artikler om temaet se om de kan være nyttige.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør man når man kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg, eller gjør du en innsats for å få venner selv? Les hva ungdommer selv mener!

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser