Hopp til hovedinnholdet

Føler meg ensom og tenker alltid at verden ikke trenger meg.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 16 år så jeg går første året på VGs. Jeg har en familie men foreldrene min er skilt. Jeg har en ganske nær venn som jeg er med nesten hver dag. Men jeg føler meg så ensom :/ når jeg ikke er med venninnen min så er jeg hjemme på rommet mitt i mørket. Jeg har fått ny klasse, men jeg føler jeg ikke passer inn. Jeg er ikke en som snakker mye om mine egne følelser, det er mere «vennene» mine som kommer å snakker med meg når dem ikke har det bra. Jeg tenker altid at verden trenger ikke meg, det blir ikke noe forskjell. Jeg tenker også at alt er min feil uansett hva som skjeer. Jeg tenker også hva vis. Tenk hvis jeg snakker til hun da tror ho sikkert at jeg er rar. Jeg synes jeg er stygg, feit, teit og stygt hår og masse mer. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss i Ung.no, jente 16 år.

Det er vondt å føle seg ensom slik du gjør, og jeg er glad for at du spør om hjelp.

Du trenger noen å snakke med om dine følelser og tanker, -alle de "røde" negative tankene om deg selv og andre.

Nettopp fordi du er en person som ikke snakker så mye om egne følelser, trenger akkurat du å åpne deg og sette ord på hva og hvorfor du føler det slik.

Er det en ubearbeidet sorg over at foreldrene dine er skilt, som ligger bak tanken om at verden ikke trenger deg? Har dine foreldre nok med seg selv? Blir du ikke sett nok av dem?

Du er verdifull og viktig for de rundt deg, du er en god støttespiller for dine venner når de ikke har det så bra.

Du trenger også en person som er der for deg og lytter til hvordan DU har det.

Snakk gjerne med helsesøster på skolen om at du føler deg ensom og at du ikke passer inn i klassen. Det er tankene dine om deg selv at du er misfornøyd med utseendet og væremåten, som du trenger hjelp til å snu til noe positivt.

Blir du bevisst på at dette bare er tanker og ikke virkeligheten, at dette bare eksisterer i hodet ditt og ikke hos de andre, så vil du få det bedre med deg selv og de rundt deg.

Les gjerne også vedlagte artikler!

Jeg ønsker deg alt godt!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer

Ensom? Lav selvfølelse?

Ensom jente (colourbox.com)

Du føler deg ensom. Tanker om at du ikke kan bli likt av noen kommer snikende. Du begynner å tro at du heller ikke er ønsket av noen. Du kan bruke timer, dager og netter på å plage deg selv med at du ikke er noe verdt og bare til bry. Dette er den lave selvfølelsens vonde sirkel.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser