Hopp til hovedinnholdet

Hvis eg ringe Politiet, vil dei ta dette alvorligt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 13 år som sliter med depresjoner. Jeg har prøvd og ta selvmord hos venninene mine og hjemme. Jeg vil ikkr ha hjelp men vil bare vite om visst eg ringe politiet vil dei ta dette alvorligt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du sliter med depresjoner og skriver at du har prøvd å ta selvmord hos venninnene dine og hjemme. Jeg blir veldig bekymret for deg! Du skal ikke ha det slik som du beskriver, og du skal ikke være alene om å ha det så vondt. 

Jeg vil sterkt anbefale deg å snakke med en voksen som du har rundt deg. Kan du snakke med mamma eller pappa, læreren din,  en tante eller en god nabo eller mammaen til en av venninnene dine? Du må fortelle hvor vondt og vanskelig du har det og be om hjelp. Du kan også oppsøke helsesøster eller sosiallærer på skolen din. De er der for deg og kan hjelpe deg!

Du kan også ringe Alarmtelefon for barn og unge på tlf. 116 111 eller chatte på www.korspaahalsen.no. Der finner du flinke frivillige som kan lytte til deg og gi deg gode råd for hva du skal gjøre for å få det bedre. 

Politiet skal alltid ta de som ringer dem alvorlig. De er her for å bistå og trygge oss.

Jeg har lagt ved flere artikler, som jeg ber deg om å lese. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser