Hopp til hovedinnholdet

Jeg har et lite crush på en 15 år gammel skuespiller. Hva er galt med meg?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg tror jeg har et lite crush på en 15 år gammel skuespiller.. Hva er galt med meg? Er dette det som kalles pedofili?? Jeg ser ikke for meg meg selv med han, men hjertet mitt smelter litt når han viser romantiske følelser over ei jente liksom. Har jeg seriøse problemer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 19 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er med stor sannsynlighet ikke noe galt med deg! Det er vanlig å ha crush på skuespillere! Alderen betyr ingenting. Når man ikke kjenner personen og synes han er fin ut fra hva han gjør på scenen/filmen er det lett å tillegge personen egenskaper en selv liker. Man kan tenke det man vil, lage seg et drømmebilde av personen. Det er også en helt ufarlig måte å like noen på fordi man vet at det aldri kan bli noe av i det virkelige liv. Kanskje stemmer ikke bildet man lager seg med personen i det virkelige liv, men det gjør heller ingenting, for det er bare tanker i ens eget hode. Og tanken er som kjent fri. 
Vår jurist har definer pedofili slik; "Pedofili er å være seksuelt tiltrukket av barn som ikke har kommet i puberteten enda. Det har dermed mer med utvikling å gjøre enn alder alene. Pedofili er et begrep som brukes til mer enn det det egentlig er."
Så du kan fint fortsette å like denne gutten, uten skam eller andre negative følelser. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser