Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre for å bli en bedre håndballspiller? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg går på håndball..Laget er delt opp i A og B. Gruppen A er lzzm de beste og B er de som trenger og øve.Jeg kom i B jeg har vert på få treninger i det siste! Mamma vet det ikke! Når jeg spiller føler jeg meg alt for stor og dorlig! Jeg får ikke spilt bra..For jeg prøver og bevise for alle at jeg får det til.Det virkelig ikke gøy..Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ikke gi opp!! Som du selv skriver, så har du vært på få treninger den siste tiden, og hvis du vil bli god så må du nødvendigvis trene mye. Da er det heller ikke noe nederlag at du er på B-laget som 13-åring. Du har enda mange år foran deg som håndballspiller, og det kan se ut som at de som var best tidlig i ungdomsårene ikke nødvendigvis er de beste som voksen. 

Du blir imidlertid ikke god av å ikke trene, eller av å tenke at det ikke nytter. Du må ha en viss ståpåvilje for å bli god, og du må ha lyst til å holde på med håndball. Hvis du ikke har det, så kan du like gjerne finne noe annet å gjøre. Trening skal være lystbetont (selv om det kan være både oppturer og nedturer), og du må like å bli litt sliten og plages litt før du får ting til. Hvis du ikke gir opp, så vil du garantert bli bedre med regelmessig trening. Det er helt sikkert!


Vær heller ikke redd for å snakke med moren din om dette. Jeg vet ikke hvilke forventninger hun har til deg, men ikke glem at dette er noe du gjør for deg selv - ikke for henne. Det er du som skal ha det gøy på trening, og du trenger ikke å bevise noenting, hverken for henne eller for trenerne dine. Du trenger bare å overbevise deg selv om at du må gjøre ditt beste - uansett hva du holder på med. 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Når kommer resultatene av treningen?

Jente tøyer ut etter trening (colourbox.com)

Mange lurer på hvor raskt man kan se resultater og oppleve effekt av trening. Det er ikke noe fasitsvar på dette og det avhenger blant annet av gener, hva man trener og kosthold.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser