Hopp til hovedinnholdet

Jeg har en kjæreste som bor 3 timer unna meg. Vi har vært sammen en stund nå og besøkt hverandre og har det veldig fint. Til neste år skal han i førstegangstjeneste på setermoen leir.. Vi bor begge i Hedmark så dette er et stykke, med tanke på at jeg også vil bo på setermoen(tettstedet) for at vi kan kunne bo sammen når han ikke er i leiren. Jeg har sosial angst og er egentlig litt avhengig av trygghet og bekjentskap. Jeg er mest redd for at jg kommer til å bli mer deprimert fordi han obviously vil ha mye mindre tid til meg...

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en kjæreste som bor 3 timer unna meg. Vi har vært sammen en stund nå og besøkt hverandre og har det veldig fint. Til neste år skal han i førstegangstjeneste på setermoen leir.. Vi bor begge i Hedmark så dette er et stykke, med tanke på at jeg også vil bo på setermoen(tettstedet) for at vi kan kunne bo sammen når han ikke er i leiren. Jeg har sosial angst og er egentlig litt avhengig av trygghet og bekjentskap. Jeg er mest redd for at jg kommer til å bli mer deprimert fordi han obviously vil ha mye mindre tid til meg... og jeg har veldig store problemer når jeg kommer til å stole på folk... så kjæresten min er veldig veldig bra for meg på enda flere områder enn om jeg ikke hadde hatt sosial angst. Hvor ofte vil han ha permisjon? Jeg har ingen venner heller og det er veldig vanskelig å bli kjent med nye folk ... så jeg har bare han og han er egentlig alt jeg trenger.... men jeg er også redd for å miste han på et eller annet vis... livet mitt har vært dritt til jeg møtte han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente!

Takk for at du skriver til oss i ung.no!
Jeg har forståelse for at du gruver deg til at kjæresten din skal i militæret og at det vil bety forandringer for deg. Hvor ofte han vil få permisjon, kan ikke jeg svare på, det har de regler for i militæret.

Jeg forstår deg slik at du også skal flytte til Sætermoen for å kunne være sammen med han når han har fri. Dette er sikkert  en god løsning siden du da vil få treffe han oftere. Og selv om han sikkert vil gjøre noe sammen med de han er i militæret sammen med, vil du likevel kunne ha han som en trygghet dere og møte han oftere enn når han bare kommer til Hedmark på perm.

Og selv om du har sosial angst, kan det være at du også blir kjent med noen nye mennesker dere. Der er det jo mange som bor midlertidig og kanskje har også disse lett for å ta kontakt med nye mennesker.

Du vil nok være nødt til å være en del alene også, men dette er du jo også vant med fra hvordan du har det nå. Dette er også en fin anledning for dere til å bi mer kjent og få være mer sammen. Jeg tenker også at det er fint for deg å forberede deg litt på at du skal bo der gjennom at du blir kjent med stedet ved å lese på internett.

Jeg legger også ved en artikkel om sosial angst du kan ha nytte av å lese. .

Håper dette blir bra for deg! 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Flytte hjemmefra
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om flytte hjemmefra