Hopp til hovedinnholdet

Jeg sliter med depresjon og angst. Jeg går på Bup, men det er snakk om avslutning nå. Jeg føler Bup ikke har hjulpet i det hele tatt. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg sliter med depresjon og angst. Jeg Går på Bup, men det er snakk om avslutning nå. Siden jeg ikke likte psykologen min slutta vi helt med samtaler, og jeg føler Bup ikke har hjulpet i det helte tatt. De sier de vil jeg skal ha oppfølging så det er snakk om at jeg skal gå til helsesøster på legesjekk (pga spiseforstyrrelser) og de vil at jeg snakke med henne. Men jeg liker ikke helsesøster og føler det ikke hjelper å snakke med noen. Har heller ikke fått tilbud om medisiner. Jeg har fortsatt selvmordstanker og det virker som at de bare vil bli kvitt meg, så nå føler jeg meg ganske hjelpesløs..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det. Jeg forstår at du er frustrert over at du skal avsluttes på BUP enda du ikke føler deg frisk nok.


Du har fortsatt selvmordstanker og du skal videre fremover få oppfølging av helsesøster, som du ikke liker.

Da kan man føle seg ekstra sårbar og alene og at man blir avvist av hjelpeapparatet!

Du føler ikke at det hjelper å snakke og du har ikke hatt kjemi med eller ikke liker  verken helsesøster eller psykologen på BUP.

Det er trist å høre og dessverre så er det slik at det er noen vi ikke har kjemi med. Sånn er det i livet og også med behandlere.

Hvis jeg forstår deg riktig så har du ikke fått tilbud om medisiner men om samtaler. Av og til så kan man ønske seg medisiner men det er også slik at de dessverre ikke løser alle problemer.

Best effekt av behandling er ofte å snakke om det som er vondt og i noen tilfeller så kan man da vurdere medisiner hvis behandlingen blir for utfordrende og symptomene øker.

Mitt råd til deg er å forsøke å ha tillit til helsesøster og psykolog. De har god kompetanse og erfaring med å hjelpe mennesker som strever.

Ved å forsøke å utforske hva som gjør at du ikke liker dem eller hvorfor det er vanskelig for deg å snakke så kan du gjennom dette få det bedre.

Det går an å få det bedre og det høres absolutt ut som du har det vondt og trenger hjelp!

Derfor kan det å ha tillit til de som skal hjelpe deg hjelpe deg videre.

Dersom du trenger noen å snakke med kan du også ringe Alarmtelefonen på tlf 116 111.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

God klem til deg!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Spiseforstyrrelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om spiseforstyrrelser