Hopp til hovedinnholdet

Vil bare vekk fra denne verden, sliter med venner og på skolen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. jeg kjenner at jeg bare vil vekk fra denne dumme verdenen! jeg er så sykt lei av å være her. mister alle vennene mine. jeg har bare 3 igjen. jeg orker ikke leve mere. jeg vi bare dø. alt dette gjør at jeg kommer forsent på skolen og karakterene mine går ned. jeg får ikke dette til mere. HELP

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så flott at du skriver til oss i Ung.no, jente 14 år.

Det er godt å vite at du søker hjelp for noe som oppleves som veldig vanskelig for deg. Alt fortoner seg for deg som ganske mørkt for tiden og hvis du har konkrete planer om å ta livet ditt, MÅ du snakke med en trygg voksen om dette.

Det finnes hjelpetelefoner du kan ringe, se oversikten over hjelpetjenester.

Du bør snakke med dine foreldre om hvordan du har det og kanskje de kan forklare læreren din hva som er grunnen til at du kommer for sent på skolen.

Er det at du mister venner knyttet til skolehverdagen, så bør du også snakke med læreren din om dette

De voksne rundt deg kan hjelpe. Dine foreldre er veldig glade i deg og ønsker at du har det bra. De vil gjøre alt for deg slik at du får det bedre.

Det kan være en hjelp for deg å snakke med helsesøster på skolen om hva som kan være årsaker til at du mister venner. Sammen kan dere finne løsninger for evt konflikter som har oppstått.

Du har tre gode venner som er en god støtte. Om det er skummelt å oppsøke lærer eller helsesøster alene, ta med deg en av vennene.

Ønsker deg masse lykke til og alt godt!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser