Hopp til hovedinnholdet

Vennen min har strevet mye med å bli plaget og nettmobbet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, vennen min har strevet mye med å bli plaget og nettmobbet av en annen jente på skolen. Vennen min har begynt å oppføre seg annerledes som å gråte nesten uten grunn og ikke ville være i nærheten av denne personen. Hun har faktisk snakket med helsesøster og hun gjorde ikke noe. Jeg kjenner meg igjen i dette og forstår hun. Denne jenta som har stoppet mere med det nå fordi vennen min unngår hun men hun er mye mere følsom, lei seg og spesielt usikker. Denne jenta kommenterte mange ting som var feil med hun som at hun er for tynn eller har lite hode eller at folk har sagt at de hater hun. Vennen min er veldig usikker nå og følsom og deppa, og hun må ofte tvinge tårer inne og jeg vet selv hvor grusomt det er. Hva kan jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Så flott at du bryr deg om venninnen din og vil hjelpe!

Hvis du ser at noen har det vanskelig, kan du være til god hjelp bare ved å bry deg. Du kan for eksempel spørre hvordan hun har det, og finne ut av om det er noe du kan gjøre for å hjelpe. Uansett vil det være godt å vite at du er der for henne hvis det trengs.

Du skriver at hun har snakket med helsesøster men ikke fått hjelp. Det var leit å høre. Helsesøster er der for å hjelpe de som har det vanskelig. Kan det tenkes at venninnen din ikke har fortalt hvor vanskelig hun egentlig har det? Det kan være vanskelig å være helt ærlig om hvor vanskelig man har det første gang man snakker med noen. 

Jeg synes du skal be venninnen din gå til helsesøster på nytt. Kanskje du kan være med henne og hjelpe henne med å få frem alt? Om venninnen din ikke vil gå til helsesøster igjen, kan du gå til helsesøster å fortelle om dette. Da vil du få råd om hva du kan gjøre for å hjelpe, og helsesøster og skolen kan få informasjon om den personen som plaget venninnen din slik at man kan sørge for at det ikke skjer igjen.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser