Hopp til hovedinnholdet

Livet mitt er kompliser, klarer ikke være glad over lengre perioder og vet ikke hva jeg skal gjøre. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, livet mitt veldig komplisert. Jeg vet mesteparten av tiden ikke hva jeg skal gjøre eller hva som skjer. Men det jeg vet er at jeg har et problem. Jeg klarer ikke å være glad over lengre perioder, når jeg tenker over det så er jeg mesteparten av tiden trist, stresser, rakker ned på meg selv eller gruer meg til ting. Så jeg vet at jeg bør gjøre noe for å endre på dette, men jeg klarer det bare ikke. Jeg vet at jeg kan snakke med venner, helsesøster lærer men jeg klarer det ikke. Jeg vet ikke hva jeg skal si eller hvordan jeg føler meg. For en liten stund siden hadde jeg en periode der jeg var deppa hele tiden og ikke klarte å tenke positive tanker. Alt var negativt og jeg måtte presse, og overbevise, meg selv hver gang jeg skulle ut døren. Det var så vanskelig. Av en eller annen grunn ble det litt bedre. Men nå føler jeg at det kommer gradvis tilbake. Av en eller annen grunn har jeg ikke lyst til å kjempe imot det, bare la det komme. men jeg kan ikke la det skje. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til ung.no

Jeg skjønner at det er frustrerende å føle at humøret og følelsene svinger, og at du føler deg mye trist og sliter med negative tanker. 
Samtidig er det så fint å lese at du jobber med dette, og klarte å bestemme over det negative med å gå ut døren, uten å gi etter. Godt gjort !!

Det er lurt å fortsette å jobbe på den måten ! Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen. Mange synes det er litt vanskelig å ta kontakt første gang, da de føler at de må ha klart for seg hva de skal si. Det behøver du ikke. Du kan begynne med å si at du ikke riktig vet hvordan du skal begynne. Da vil helsesøster hjelpe deg videre, ved å stille gode spørsmål. 
Du har også beskrevet veldig godt her, så vis henne gjerne det du har skrevet. Det kan være et godt utgangspunkt for en samtale. 

Ta også en titt på vedlagte artikler. 

Jeg håper noe av dette kan være til hjelp på veien videre !

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Annen bevisstgjøring og stukturering i hverdagen kan også være til hjelp.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser