Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig deprimert, var mobbet mye på barneskolen og ungdomsskolen, og har stor angst og får angstanfall. Jeg har snakket med foreldre, venner, lærer og helsesøster, men de tar meg ikke på alvor. Har ingen venner. Livet har ingen mening.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg er veldig deprimert, var mobbet mye på barneskolen og ungdomskolen,jeg har stor angst og får angstanfall...jeg vet at dere skal bare si at jeg må snakke med noen, men jeg har allrede gjort det, folerdrene, vennene, lærer, helsesøster....ingen hører på meg, de sier at alt kommer å gå bra og sånt også glemmer de alt etter noen dager, jeg føler meg som de bryr seg ikke og jeg irriterer de med mine problemer, jeg sliter med å spise, spiser lite en gang om dagen, streser så mye jeg tror jeg har fått dermatillomania ellerno, har ikke noen venner og alle de som jeg hadde vil ikke snakke med meg og hver gang jeg vil ut i byen eller noe så sier de at de kan ikke mens noen timer etter er de ut med andre venner og sender meg bilder på snap etc... dagen min ser ut som at jeg går på skolen og ikke snakker med noen, så går jeg hjem og ser på youtube spiller på pc til kl21 då dusjer jeg og går til sengs... livet mitt har ikke noe mening, alle hater meg :( jeg vil ikke leve lenger

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Så fint at du skriver til ung no!

Det er ikke greit å høre hvordan situasjonen din er blitt og at du føler at du bare ønsker å gi opp, og får tanker om at du ikke vil leve lenger.

Så flott at du da tar kontakt med oss og forteller om situasjonen din. Det betyr at du ikke helt har gitt opp håpet om å få det bedre.

Ingen skal måtte ha det så vondt som du beskriver, uten å få god og riktig hjelp.

Mobbing i barne- og ungdomsår har nok satt sine spor og det å oppleve at du ikke har venner er vondt. Det er heller ikke lett å holde på eller skaffe seg nye venner når man strever med den psykiske helsen. Du føler at alle hater deg.

Jeg tenker at de andre ungdommene kanskje er usikre på hvordan de skal hjelpe deg. Når man strever med den psykiske helsen, kan man ofte virke avvisende på omgivelsene, uten at man merker det selv. Det gir usikkerhet hos andre.

Du beskriver at du har angst og føler deg deprimert. Angst er ikke farlig, men det er veldig ubehagelig og tar mye krefter. Det finnes imidlertid god hjelp mot slike plager i dag, både gjennom samtaler, og å lære seg å håndtere tanker og følelser bedre og eventuelt kan medikamenter være til hjelp i en periode.

Det virker som om voksne rundt deg ikke har tatt innover seg alvoret i situasjonen din. Du skriver at de ikke tar deg på alvor. 

I travle dager kan også hjelperne overse viktige signaler som ungdommer gir. Kanskje gir du inntrykk av at du klarer deg bedre enn du gjør? Ellers er voksne også forskjellig som alle andre mennesker.

Det er viktig at du ikke mister troen på at du kan få den hjelpen du trenger, for den finnes. Det er mange flinke og gode hjelpere som forstår og kan gi god hjelp for slike problemer som du strever med.

Bestem deg også for spise 4-5 små måltider om dagen, selv om du ikke er så sulten, og forsøk å gå deg turer og ta en joggetur av og til og kjenn hva det gjør med deg.

Jeg vil anbefale deg å oppsøke helsesøster igjen. Vis henne det du har skrevet til oss og si at du ønsker å bli henvist til en psykolog.

Om du ikke kommer noen vei med det, så kan du bestille deg time hos fastlege og be om henvisning selv. Du trenger ikke spørre foreldrene dine om det, når du er 16 år!

Du kan også høre med helsesøster om det finnes noen som jobber med psykisk helse i kommunen din. De kan også gi god hjelp.

Jeg legger også ved noen artikler jeg anbefaler deg å lese, slik at du kan forstå deg selv bedre og forstå hvordan du kan også kan hjelpe deg selv.

Håper mine råd var til hjelp for deg!

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvordan kan jeg fortelle andre at jeg ikke er psykisk frisk?

Jenter prater sammen (colourbox.com)

En gutt på 14 år stilte oss dette spørsmålet. Her kan du lese hva psykologen svarte. Gode råd også for andre som strever litt psykisk og holder det for seg selv eller lurer på hvordan man kan fortelle det.

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser