Hopp til hovedinnholdet

Jeg må se han med henne hver dag. Vet ikke hvordan jeg skal komme meg over dette og han.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg går på internatskole hvor jeg traff en gutt. Vi hadde sex og han fortalte meg hvor bra det var at jeg gikk her. Jeg likte han veldig godt. Han ville aldri værr med meg med andre folk rundt og det syns jeg ikke var greit. En kveld ble jeg med han på rommet og vi skulle til å ha sex, men jeg stoppet han fordi jeg ville si til han at han ikke oppførte seg fint mot meg. Da fortalte han meg at han likte ei aen jente på skolen og hadde tenkt å si dette til meg lenge. Nå sliter jeg fælt med dette. Jeg må se han med henne hver dag. Jeg griner hver dag fordi det er så fælt. Jeg klarer ikke å se meg i speilet lenger fordi jeg føler meg ikke fin og føler meg ikke god nok. Jeg hadde så sex med en annen, men begynte å grine etterpå fordi jeg klarte det ikke. Det verste er at jeg fortsatt vil ha han. Vet ikke hvordan jeg skal komme meg over dette og han.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Jeg forstår godt at du blir trist og fortvilet. Det er veldig vondt når han du liker så godt har valgt en annen.

Kjærlighetssorg er fryktelig vondt og når du nå står midt oppi den vil det følelses som det ikke har noen ende. Du kjenner på fortvilelse, savn, tristhet og lengsel. Tankene vil kretse rundt hvordan du skal vinne tilbake din kjære og vonde følelser vil komme og gå. Det er veldig vondt det du står i nå, men det vil slippe tak. Tiden vil lege såret og du vil klare å komme deg igjennom dette. Men du må ta tiden til hjelp og holde ut.

Først av alt; du er fin og god nok som du er! Og selv om du og han ikke fikk det til, så betyr det ikke at det var deg som ikke var god nok eller strakk til. Jeg synes du skal heve hodet ditt og være snill med deg selv nå. Se om du kan finne noen fine ting å si om deg selv hver dag, plei deg selv og vær fornøyd med at du er den du er!

Det kan være godt for deg nå å distrahere deg selv ved eksempelvis å være med venner og holde deg selv litt opptatt med ting du synes er spennende eller gøyalt. Selv om du ikke har særlig lyst til det nå, så vil det være godt for deg og det vil være kunne hjelpe deg til å tenke på noe annet enn han i en liten stund. 

Jeg tror også det vil være fint for deg å la være å oppsøke ham på steder der han er eller søke han opp på sosiale medier. Dersom dere fortsatt er venner på sosiale medier, vil jeg faktisk oppfordre deg til å slette ham. Det vil bare være vondt for deg å se han og være oppdatert på eventuelt bilder som blir lagt ut av ham og/eller han og henne sammen. Dessuten vil det opprettholde din lengsel ved å se ham daglig og følge med på livet hans. 

Jeg har lagt ved flere artikler til deg, som kan være nyttig å ta en titt på. Det er spesielt en artikkel til deg om kjærlighetssorg, som jeg ber deg om å lese. 

Ta godt vare på deg selv. Jeg ønsker deg alt godt.

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser