Hopp til hovedinnholdet

Vi har ikke noe om psykisk helse på skolen, hva kan jeg gjøre for at det blir tema. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! I det siste så har jeg fått med meg på VG sin Snapchat om psykisk/mental helse og undervisning. I vår skole så er den eneste gangen vi har pratet om dette i 30 sekunder da læreren vår da under tentamen i 8.klasse sa «ikke begynn og tell kalorier, det blir ikke bra og er ikke nødvendig». Jeg lurte på, hva kan jeg gjøre at alle trinn på ungdoms skolen og barneskolen(siden vi aldri hadde det på barneskolen) kan få ihverfall 60 minutter med psykisk/mental helse undervisning 1 gang i uka? Jeg kjenner så ekstremt mange på skolen, inkludert meg selv som sliter med sin psykiske helse hver dag. Dette er et viktig tema som trengs å prates om. Nå. Ikke senere, ikke neste skole-år, ikke om 5 år, det må være nå. Bør jeg prate med rektor på skolen om det eller en lærer?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til ung.no

Så flott at du engasjerer deg, og ønsker at psykisk helse kommer på dagsorden !
Det er et svært viktig emne. Dess mer en vet om  psykisk helse, dess lettere er det å finne ut av hvordan løse utfordringer og å få det best mulig. 

Jeg vil anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen og /eller rektor. Gå gjerne sammen med en venn, alliere deg evt med elevrådsleder. 

Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ungdom og psykisk helse

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser