Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ikke være med noen på ettermiddagen. Hva er galt med meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil aldri være med folk. Ofte så spørr noen meg om vi skal være ilag, finne på noe osv.. Men jeg vil bare ikke være med noen. Det går helt greit på skolen og treninger, men når noen spørr meg på fritida så har jeg absolutt ikke lyst. Jeg kan være med noen få spesielle, men ikke f.eks crushet mitt. Han spørr om vi skal være ilag å jeg Sir alltid nei, han trur at jeg ikke liker han lenge. Jeg gjør jo det? Hva feiler det meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke noe galt med deg. Noen er mer sosial enn andre. Du skriver at du ikke har behov til å være med så mange på fritiden. Samtidig høres du ut som du har venner på skolen og på trening. Du skriver også at du har noen få spesielle venner. 

Kjenn etter hva som gjør at du ikke vil være med noen på fritiden? Er det at du trives i eget selskap, eller er det andre årsaker?

Det er heller ikke uvanlig at en blir stresset og usikker når man er i nærheten av den man liker veldig godt. Man vet kanskje ikke hva en skal snakke om, eller er redd for pinlig stillhet. Kanskje det er det som gjør at du ikke har lyst å være med han? Det er ikke så rart at han ikke tror at du er interessert i han siden du aldri takker ja til tilbudene hans. 

Prøv å kast deg ut av ting som du kanskje ønsker å gjøre. Du ønsker sikkert å være sammen med han du liker veldig godt? Det kan være en god øvelse på å gjøre ting som er utenfor komfortsonen. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse