Hopp til hovedinnholdet

Sliter med nedstemthet. Ser ikke meningen med livet.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har alt jeg trenger av mat, klær, familie og venner. Jeg har gjort alt jeg har ønsket å gjøre. Jeg har oppnådd alt jeg ville, det er ikke noe som gjør meg glad lenger. Jeg har brukt opp alt av gledesfølelse. Jeg har ingenting mer igjen. Jeg har ingenting mer å gjøre i dette livet. Føler meg bare helt ferdig. What to do ? Hva skal man gjøre hvis man ikke har noen flere mål med live sitt ? Jeg har oppnådd alt jeg ville og fått til alt jeg ville få til. Jeg er ikke trist eller noe sånnt. Er bare likegyldig til alt. Har lyst å få tilbake livslysten min. Den forsvant etter at jeg oppnådde alt jeg ville oppnå med dette livet. Jeg har ikke lyst på barn eller kjæreste. Ser ikke meningen med å leve når jeg ikke tenner på noe kjønn. Lever man ikke for å stifte en familie ? Og det er noe jeg ikke vil. Så ser ikke vitsen med noe som helst. Jeg vil ha latteren min tilbake!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det at du føler deg likegyldig og ikke lengre ser meningen med livet tenker jeg kan tyde på at du sliter med noe depressivt. Jeg kan ikke diagnostisere dine plager her over nettet, men jeg tenker at det er lurt av deg å snakke med noen om det du sliter med. Dersom du f.eks. snakker med helsesøster på skolen der du går vil helsesøster og du sammen kunne finne ut av hva det er du sliter med. Og dere vil kunne sammen f.eks. finne nye mål og oppgaver for deg slik at du igjen kan se meningen med livet. Snakk derfor med helsesøster på skolen der du går og vis gjerne helsesøster det du har skrevet her til oss i UNG.no.


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser