Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig rastløs hele tiden

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er veldig rastløs hele tiden, hjemme og på skolen. På skolen føler jeg at jeg hele tiden lå gjøre noe som å riste på bena, holde på med en blyant, tegne eller noe sånt. Hjemme går jeg bare rundt og lurer på hva jeg skal gjøre men kommer aldri på noe, vennene mine er nesten aldri hjemme, ellers så holder de på med lekser eller noe sånt, i helgene er de e alltid på hytta. Men jeg lurer på hvorfor jeg er så rastløs. Av og til klarer jeg ikke konsentrere meg i timene heller. Går i 8. Klasse. Hilsen jente 13 år!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du prøver å finne mer ut av hvorfor du er så rastløs. Det er ikke greit å kjenne mye på en sånn uro inni seg.

Jeg kan ikke svare deg sikkert på hvorfor du er urolig og rastløs. Men jeg kan gi deg et svar som forhåpentligvis hjelper deg litt videre til å forstå grunnen til at du er rastløs, og hva som kan hjelpe. Noen grunner til rastløshet kan være: sykdom, søvnmangel, å være utrygg hjemme, at man får i seg for lite mat, ensomhet, bekymringer, at man mangler fritidsaktiviteter osv.

Snakk gjerne med de voksne hjemme eller helsesøster på skolen. Kanskje det er noe du kan gjøre selv? og kanskje det er noe voksne må hjelpe deg med å ordne opp i? Det kan også være lurt å få hjelp til å bestille en time hos fastlegen. Legen kan finne ut av om det er noe i kroppen din som er grunnen og om det finnes en behandling som kan hjelpe. Se også vedlagte artikler.

Lykke til videre. 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva gjør man når man kjeder seg?

Jente foran PC kjeder seg. (www.colourbox.com)

Alle kjeder seg fra tid til annen. Det er helt normalt, selv om det kan være grusomt kjedelig å kjede seg!

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser