Hopp til hovedinnholdet

Har fått kjæreste, takler ikke å ha sex. Vet ikke om jeg klarer å være med han.

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei. jeg har fått meg en kjæreste og jeg vet ikke helt om jeg klarer å være sammen med han da jeg ikke takler å ha sex. jeg tenker egt bare på å drepe megselv mens vi holder, senere og dagen etter spyr jeg hele tiden og blir veldig deprimert og suicidal. jeg vet ikke hvordan jeg kan unngå det heller. jeg vil ikke si det til han heller siden jeg vil ikke ødelegge noe og det gjør jo ikke så mye for meg om jeg føler det sånn sålenge han er glad. jeg vil ikke og kan ikke slå opp for da er det veldig sansynelig han tar livet av seg selv da han allerede har prøvd mange ganger. jeg er veldig suicidal men får litt ekstra lyst å ta livet av meg i tilleg da jeg blir veldig utmattet av å passe på han hele tiden og att jeg ikke har lyst til å fortelle han om mine problemer. jeg elsker han og vil han bare godt. Det jeg egt lurer på er har dere noen gode tips til hva jeg burde gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er så trist å lese at du strever så veldig, og at du spyr og blir deprimert og suicidal av å ha sex.
Hvis du tvinger deg selv til å ha sex framover, vil du fortsette å streve. Kan du snakke med kjæresten om dette? Kanskje du kan foreslå at dere tar en pause fra sex, fordi du har mensen, uregelmessig blødning eller noe annet, for eksempel vondt i magen, ryggen hodet eller noe annet? 
Det er svært viktig at du ikke går på akkord med deg selv! Hvis man hele tiden strekker grensene sine i håp om at det hjelper den andre, blir man helt utslitt, både psykisk og fysisk. Du kan ikke ta ansvaret for hans liv. Det må han gjøre selv! Han må redde seg selv, akkurat som du må redde deg selv ved å skaffe hjelp. 
Snakk med fastlegen om henvisning til en psykolog, kanskje en psykolog som er klinisk sexolog? Se artikkelen om sexologer, om det er noen nær der du bor. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du ta med skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. Da slipper du å si så mye.  
Du kan også ta kontakt med IKTS uansett hvor i landet du bor. 
Du kan også chatte med helsepersonell på ungdomsklinikken Sex og samfunn.
Du kan ringe Alarmtelefonen, legevakten 116 117 eller 113 hvis du er i nød. 
Du kan også be kjæresten skaffe seg hjelp gjennom de kanalene som er foreslått her. Noe mer enn det kan du egentlig ikke gjøre for han. Han har, som sagt, det fulle og hele ansvaret for seg selv. 
Du er viktigst i verden for deg selv og du har rett til hjelp! Snakk med helsepersonell så snart du kan!

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Hva er en sexolog?

Hilsen sexologen, ung.no

Fra januar 2017 har en ny gruppe fagpersoner begynt å svare på spørsmål på ung.no – sexologer. Lurer du på hva en sexolog er og hva de kan svare på? Da kan du lese om det her.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Chat om seksualitet og få svar om prevensjon i chatbot

Sex og samfunn

Lurer du på noe om seksualitet, seksuell helse eller prevensjon? Da kan du få svar på chat med fagpersoner eller chatbot'en på Sex og samfunn.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser