Hopp til hovedinnholdet

Jeg har slitt en del med katastrofetanker. Jeg er skikkelig redd for at jorden går under og at menneskene på jorden skal dø av global oppvarming.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 17 år og har slitt en del med katastrofetanker. Jeg er skikkelig redd for at jorden går under og at menneskene på jorden skal dø av global oppvarming. Jeg har ofte mareritt om dette og går jevnlig til BUP, men tør ikke si til behandleren min at jeg er redd. Er det vanlig å være redd for dette, og samtidig ha disse tankene ofte? Jeg gråter og er redd, noe som gjør at jeg føler meg alene. Håper på svar. Hilsen jente 17 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 17 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og forteller oss hvordan du har det med katastrofetanker og bekymringer for fremtiden. Jeg forstår at dette påvirker hverdagen din og søvnen din i stor grad.

Det høres slitsomt ut og ha det slik!

Du går til BUP men tør ikke å fortelle om dine bekymringer. Det er slettes ikke uvanlig å ha bekymringer og katastrofetanker om fremtiden. Mitt råd til deg er å snakke med behandleren din om dette. Fordi dette plager deg mye og at det kanskje kan handle noe om det man ikke kan ha kontroll på.

Jeg legger ved noen artikler til deg som jeg tror du kan ha nytte av å lese.

Håper du får det bedre snart!

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Stressa? Appen SMART kan hjelpe deg

Stressa jente med skolearbeid

Du kan oppleve stort stress hvis du utsettes for en krise eller katastrofe, eller du kan kjenne økt stress om du har mye arbeidspress og oppgaver du skulle ha gjort. På SMART-appen finner du tips, råd og øvelser for å takle stress.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Angst
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om angst