Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ikke klart å sove den siste uka har jeg til sammen bare sovet 10 timer

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har ikke klart å sove den siste uka har jeg til sammen bare sovet 10 timer å eg E veldig plaga m migrene.grunnen til at eg ikke får sov E at eg går rundt å tenk på en gutt eg E sammen m heile tia,han E snill omtenksom å bryr seg virkelig om meg,d eneste som er galt er at vi snakka mindre å mindre å d E juleferie å eg savna han SYKT mye.d E ikke sånn litt forelsket,når vi E ilag sett vi heile tia enten å snakka eller kyssa/klina.eg har ikke tid til å møt han før første skoledag å når eg ser han kommer eg sikkert til å løpe bort til han å gi han en stor klem å kysse han.men d virker som han ikke e like mye intrisert i meg.eg har jævli lyst til å sove akkurat nå men eg klara ikke,d einaste eg tenk på E om han ikke lika meg eller om vi bære ikke E så masse sammen fordig det er ferie nå.EG E SÅ SLITEN,TRØTT,SVIMMEL osv AT EG FØLA EG KOMMER T Å TA SELVMORD SNART!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.
Takk for at du skrev til ung.no
 
Det er så slitsomt når man ikke får sove! Da klarer man ikke å tenke klart. Om natten, alene i mørket, kan alt føles svart og vanskelig. 
Jeg håper du har fått sove når du leser dette! Hvis ikke, må du snakke med de hjemme om det, og kanskje de kan hjelpe deg til at du finner ro til å sove. Hvis det er vanskelig å forklare, kan du vise de utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. Det kan være at lege skal forordne noe du kan sove på, slik at du du blir uthvilt og dermed at du tenker klarere. 
Når det er juleferie og man ikke er sammen med kjæresten sin, er det vanlig at det kan komme slike tanker som du beskriver. Avstanden kan føles stor og man tolker alt som skjer i negativ retning. 
Det kan være at han er veldig opptatt med familien sin og at det hele tiden skjer ting, slik at han ikke har tid å skrive/chatte eller svare deg. Når man er med andre hele tiden, er det ikke lett å samle tankene eller skrive det man virkelig vil. Gi det tid! Nå er det snart skole igjen, og du vil få se ham.
Det kan være at det vil bli litt rart å se han igjen. Man kan føle det som om man er litt fremmede for hverandre. Begge kan føle usikkerhet med tanke på hvordan man skal oppføre seg. Smil med en gang du ser han, gå rolig bort til han, gi han en klem og se han i øynene. Spør hvordan han har hatt det. Vær rolig og samlet, samtidig som du er blid og glad. Da vil han forstå at du er der for han. 
Snakk med de hjemme! Du kan også ringe alarmtelefonen 116 111. Du kan også snakke med fastlegen selv, eller legevakt på nummer 116 117, eller nødtelefonen 113. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Har du problemer med søvn?

Vi har tipsene for å få de timene på øyet du trenger.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser