Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Sammenligner meg selv med alle andre. Tenker på hvordan livet hadde vært om jeg hadde død eller var annerledes. Jeg føler meg rett og slett ubrukelig, har mistet lysten til å trene, være med venner eller familie. Er jeg med venner ødelegger jeg bare humøret. Når jeg er med familien skuffer jeg bare de. Jeg ser det i blikkene når jeg sitter der, jeg er en skuffelse for alle, Liker bare å sitte innelåst på rommet. Jeg har prøvd flere ganger selvskading men det hjelper ikke. Skriver ofte hva jeg tenker for det hjelper litt. Det er bare at jeg gruer meg til å begynne på skolen. Føler meg ikke velkommen ditt, samme med andre offentlige steder. Har dere/du noen tips til hva jeg skal gjøre jeg orker bare ikke mer av dette dr*t livet!?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger. Går rundt sammenligner meg selv med alle andre. Tenker alltid på hvordan livet hadde vært om jeg bare hadde død eller var annerledes. Vis jeg ikke hadde hvert en diger pyse som jeg er nå hadde jeg ikke finnes nå. Jeg føler meg rett og slett ubrukelig, har mistet lysten til å trene, være med venner eller familie. Er jeg med venner ødelegger jeg bare humøret og alt blir bare verre. Mens når jeg er med familien skuffer jeg bare de. Jeg ser det i blikkene dems når jeg sitter der, at jeg bare er en skuffelse for alle der. Liker bare å sitte innelåst på rommet, og lar tankene og meg selv være i fred. Jeg har prøvd flere ganger selvskading men det hjelper ikke. Skriver heller ned ofte hva jeg tenker for det hjelper litt. Det er bare at jeg gruer meg til å begynne på skolen igjen. Føler meg ikke velkommen ditt, samme med andre offentlige steder. Har dere/du noen tips til hva jeg skal gjøre jeg orker bare ikke mer av dette dr*t livet!?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for ar du kontakter Ung.no. Det her høres ikke greit ut. Ta kontakt med helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom når du er tilbake på skolen. De kan hjelpe deg så du får en du kan snakke med om det som er vanskelig.
I din alder er det normalt med mange tanker som kan virke nye og skremmende. Mye av årsaken til det er at du utvikler tankene dine mer mot en voksen forståelse av livet. Du forstår muligens  tankene på flere plan nå enn for noen måneder siden.
  Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser