Hopp til hovedinnholdet

Har blitt slått, truet og har selvmordstanker

Jente 14 år
 

Spørsmål

Eg lurer på kva eg kan gjere vist eg har sjølvmordstankar? dette har vart i ca 1 år no og eg orka snart ikkje meir. Eg blir trua av ein gut som er 18 år... han driv med narkotika og har og voldteke 2 av vennene mine. Han var ein veldig nær venn av meg før så vi brukte å snakke om alt, og han fortalte meg veldig mykje om livet sitt. No har eg og dei 2 vennene mine snakka med ein lærar på skulen... rektor har snakka med ein og ein elev på heile skulen, og det viser seg at det er mange på min ungdomsskule som er innblanda, og at han har solgt narkotika, alkohol og anna rus middel. Politiet er innblanda i saka og no trur han at eg har sagt alt til politiet som han sa til meg då vi var venner. Han trua med at han skal drepa meg osv...Ke skal eg gjere med han? eg er livredd!! (vi bur i ei veldig lita bygd med ca 4000 innbyggarar, så alle kjenner alle, han bur 200 m frå mitt hus) Han har og slege meg 2 ganger, ei gong i ryggen og ein gong i ansiktet så eg beggynte å blø naseblod.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dette du skriver om er alvorlig, straffbart og ulovlig. Du kan anmelde han, og han bør bli ansvarliggjort for hvordan han oppfører seg. Han har ansvar for det han sier og gjør også når han er ruset. Hvis du snakker med politiet bør du be om hjelp til å lage en plan for hvordan du kan bli beskyttet mot mer vold mot han.

Eventuelt kan du prøve å forklare han at du er redd og har det vanskelig fordi han oppfører seg sånn som han gjør. Be han holde seg unna deg og si at du må snakke med noen voksne eventuelt politiet hvis han ikke stopper med å oppføre seg truende.

Du bør også snakke med noen om din psykiske helse. Kan du snakke med de voksne hjemme? Det at du har selvmordstanker forteller meg at dette er veldig vanskelig for deg. Du kan få hjelp til å håndtere dine egne følelser og tips til hvordan du kan forholde deg til han fremover. Start gjerne med å ta kontakt med helsesøster. Helsesøster kan hjelpe deg i kontakt med noen som kan gi deg den psykiske helsehjelpen du trenger nå. Kanskje det også hjelper å si det til noen voksne? Helsesøster har taushetsplikt. 

Se også vedlagt artikler. Lykke til videre. Håper du blir tryggere og får det bedre snart.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Depresjon og selvmordstanker, hva kan du gjøre?

13 ting du må vite (nrk.no)

Livet kan være skikkelig dritt av og til, kanskje spesielt for ungdom. Newton har laga en film om dette, med 13 ting du bør vite om depresjon og vanskelige følelser.

Les mer

Jenter og puberteten

Jente i undertøy (colourbox.com)

Når starter det og hva skjer? Mange lurer. En gang mellom 9 og 15 år starter det for jenter. Men det er store forskjeller.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser