Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får man seg en kjæreste og hvordan få d videre til sex?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg har lyst på sex hele tiden, men har aldri hatt en kjæreste eller noen å gjøre d med. Hvordan får man seg en kjæreste og hvordan få d videre til sex?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, gutt 16 år!

Det er mange ungdommer, både gutter og jenter, som opplever at de tenker mye på sex og føler seg kåte. Noen tror kanskje at de er de eneste som har det sånn, men det er veldig vanlig!

I puberteten produseres det enormt med hormoner, og mange av dem styrer seksuell tenning og lyst. Derfor kan man kjenne seg kåt og tenke på sex i mange situasjoner, også der hvor det egentlig ikke passer. 

Å onanere kan være en god måte å "takle" kåtheten på. Det er selvfølgelig ikke alltid det passer å onanere, men det er en fin måte å bli kjent med kroppen sin på. Det er helt vanlig å onanere. Og det er like vanlig å ikke gjøre det. 

Å onanere er sunt. Det påvirker mange ting i kroppen og kan gjøre at man føler seg avslappet. Dessuten er det bra fordi man lærer seg hva man synes er godt å gjøre med kroppen og hva som ikke er så godt. Det kan være til god hjelp når man en gang skal ha sex med noen. 

Det er vanskelig å si akkurat hvordan du skal få deg kjæreste. Men jeg tenker at det aller viktigste er at du er den du er, at du er hyggelig og oppmerksom og at du er interessert og engasjert i den du gjerne vil bli kjæreste med. Det er en fordel at du er forelsket i den du vil være kjæreste med. Å bruke litt tid på å flørte og bli kjent er også fint. 

Når du får deg kjæreste er det nok lurt å ikke tenke at dere skal ha sex med en gang. Det er jo ikke bare sex som er viktig i et parforhold. Det er lurt å bli godt kjent med hverandre og snakke sammen om sex. At begge to er enige og klare for å ha sex er viktig for at det skal bli en god opplevelse. 

Jeg ønsker deg lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Seksuell lyst

Par i senga Colourbox.com)

Hos de fleste varierer lysten på sex i perioder av livet, men noen har mye lyst hele tiden, andre har lite lyst alltid. Noen har ikke sexlyst i det hele tatt. For noen kan seksuell lyst føles som et problem - enten det er for mye eller for lite av den. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Hva gjør at du blir kåt?

Jente biter seg i leppa (colourbox.com)

Hva som gjør at vi blir kåte varierer veldig fra person til person, men de fleste har noe som tenner dem litt ekstra seksuelt. Noen opplever at de sjelden blir kåte, mens andre føler seg nærmest kåt hele tiden. Alt sammen er like normalt.

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser