Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater meg selv og noen ganger kjenner jeg at jeg vil dø

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har et føkka liv. foreldrene mine er sure på meg hele tiden og jeg kan ikke stole på dem elr prate med dem. selv om jeg ikke orker skolen eller orker å gå ute blandt folk, fordi jeg føler at de stirrer på meg, at de hater meg, at de dømmer meg. bare det at jeg vet at det er levende mennesker rundt meg gjør meg redd. men uansett hvor redd, sint, trist, tom, ubetydelig, ekkel, rar, dum, verdiløs jeg føler meg, så er det ingen som forstår.. jeg er så redd, men samtidig når jeg er på skolen bare virker jeg glad og smiler og hopper rundt og tøyser og ler, selv om jeg føler meg helt tom på innsiden. jeg veit ikke hvorfor. jeg hater meg selv og det har jeg gjort lenge. jeg er rett og slett stygg. kjempe stygg. hver gang jeg kommer hjem fra f. eks byen, skolen, trening osv, så stenger jeg meg inne og bryter sammen. da kjenner jeg at jeg vil dø. jeg vil dø, og jeg har ikke noe i mot å dø og ser ikke meningen, men jeg er ikke suicidal. jeg klorer meg selv og slår meg selv. jeg hater alt..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 13 år!

Det høres ut som at du har det veldig vanskelig nå. Det er trist å lese at du er så misfornøyd med deg selv og at du ikke føler du kan snakke med noen om det. 

Ungdomstiden kan være vanskelig for mange. Det er mange som kjenner at de blir usikre på seg selv og på andre. Det kan gjøre det vanskelig å ha det bra. Ofte kan usikkerhet gjøre at man tenker mange negative tanker om seg selv. Slike negative tanker vokser fort og kommer som regel tilbake hele tiden. Det kan være vanskelig å stoppe disse tankene, og da trenger man hjelp for å tenke annerledes. 

Det er leit at du opplever at du ikke kan snakke med foreldrene dine om hvordan du har det. Det er jo de som står deg nærmest, og de kunne trøstet deg og hjulpet deg. Du skriver at du ikke kan stole på dem, hva er det som gjør at du ikke kan det? Dersom du ikke har det bra hjemme er det viktig at du sier i fra til noen. 

Jeg synes du skal snakke med noen om hvordan du har det. Det er mange ungdommer som synes det er fint å snakke med helsesøster. Helsesøster er vant til å snakke med ungdom som ikke har det bra og som strever med ulike ting. Det kan hjelpe å sette ord på de vonde følelsene og de vanskelige tankene du har, det kan kjennes bedre etterpå!

Hvis du synes det hadde vært best å snakke med noen som ikke ser deg eller vet hvem du er så kan du ringe kors på halsen eller kirkens sos. Her sitter det mennesker som har tid til å lytte og som kan gi deg gode råd. 

Du fortjener å ha det bedre!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Om selvfølelse og hva du kan gjøre for å bedre den

Gutt i en eng (colourbox.com)

Selvbildet og selvfølelsen påvirkes av mange forskjellige forhold. Når du vet mer om hva som påvirker selvfølelsen din, kan du også jobbe med å gjøre den bedre.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser