Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er har en venninne som har mobilskrekk. Hun sliter med å svare venner når de ringer. Hva  kan jeg  gjøre for å hjelpe henne?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er har en venninne som har mobilskrekk. Hun sliter med å svare venner når de ringer. Hun svarer bare moren sin. Jeg ser at hun vil ha hjelp, og jeg lurte på hva jeg kunne gjøre for å hjelpe henne? Må hun presse seg selv til å svare? Har prøvd å si sånn at hun ikke trenger å si noe, at hun bare trenger å høre og om hu føler for å snakke så bare snakker hu, mens er hjelper ikke. Hun tør ikke å svare fordi hun er redd hun ikke får tenkt orgentlig før hun snakker. Prøvde å roe henne med å si at jeg ikke ville dømme henne om hu sa noe feil, og at jeg egt ikke skulle snakke om et så stort tema at hu måtte tenke. Hjelp? Hva kan jeg gjøre for å hjelpe henne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Dersom hun ikke tør ta telefonen når venner ringer kan hun trenge hjelp. Ta kontakt med helsesøster på skolen dere går. Det går fint å snakke med helsesøster begge to. Hun kan snakke med dere om telefon bruk. Mener hun at din venninne trenger mer hjelp kan hun henvise videre sammen med fastlegen.
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med, se om det er noe nyttig å finne.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg har en venn som sliter skikkelig

Trøster venninne (colourbox.com)

Jeg har en venn som sliter veldig, hun orker ikke å være med på noe og er lei seg ut hele tiden. Hun har ikke sagt så mye, men jeg vet hun ikke har det godt.

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser