Hopp til hovedinnholdet

Hva er årsaken til hodepinen min?

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har mye vobdt i hodet og er mye trøtt. Jeg må sove når jeg kommer hjem fra skolen fordi jeg ikke får sove om natten. Jeg sover max en halv time. Hver gang jeg våkner så er jeg svimmel og har vondt i hodet. Det er fremme i pannen og noen ganger bak øynene. Jeg er født i feil kropp så jeg tenker mye og trives ikke på skolen. Det er på grunn av lærerne. De forskjellsbehandler. Jeg dår aldri lov å være på gruppe med vennene mine når de er på gruppe smmen nesten hele tiden. Hva kan det være som gjør at jeg har vondt i hodet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontkat med ung.no.

Du skriver at du kun sover en halv time på natten. Det er ekstremt lite søvn og da er det naturlig at du får hodepine i løpet av dagen. Du trives heller ikke på skolen og er født i feil kropp. Du skriver at du tenker mye. Det høres ut som du er stresset og sliter med skole og trivsel. Det kan også være årsak til din hodepine.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen du stoler på. Det kan være familie, lærer eller helesesøster på skolen. Helsesøster har taushetsplikt. Vær ærlig og fortell hvordan du har det. Jeg tenker at det er viktig at skolen får tilbakemelding om at du ikke trives der. Skolen kan jobbe med at du trives mer i klassen slik at du får det bedre på skolen. Når du får det bedre kan det føre til at du sover bedre.

Jeg vil også anbefale deg å ta kontkat med lege. Snakk med dine foreldre om søvn og at du trenger hjelp. En halv time søvn på natten er som sagt ekstremt lite, og ting kan som sagt bli bedre når du får den søvnen du trenger. 

Når det gjeler din kjønnsidentitet så spør du ingenting om den. Legger likevel med en artikkel som er fin å lese. 

 

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer

- Jeg er ikke trans, jeg er bare født i feil kropp

Aksel (ung.no)

Som barn nektet Nora å gå i kjole og skjørt. I dag heter Nora Aksel, og har det mye bedre nå som han er åpen om sin identitet.

Les mer

Har du opplevd å ikke passe inn?

Bilde av gutt ute på gata (www.colourbox.com)

Du tenker kanskje at det er kjipt å ikke være interessert i de samme tingene som vennene dine? At du ikke har så lyst å gå på den samme skolen som "alle andre"? Men har du tenkt at det er viktig at noen gjør noe annet enn "resten"?

Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser