Hopp til hovedinnholdet

Jeg er lite motivert for  skolen, jeg gjør ikke lekser karakterene går ned. Føler at jeg kaster bort tiden når jeg er på skolen. Sliter med sosial angst og depresjon, diagnose er stilt. Derfor fraværet. Tror jeg har lesevansker, glemmer det jeg leser og føles som om ordene bytter plass. Er det for mye arbeid med en oppgave hopper jeg over den, konsentrasjonsvansker. Skolen er et problem og jeg vil egentlig bare være hjemme. 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. I det siste året har jeg vært ekstremt lite motivert for skolen. Jeg gjør ikke lekser lengre. Jeg pugger ikke til prøver. Karakterene går ned og fraværet opp. Hver gang jeg er på skolen føler jeg at jeg kaster bort tiden min. Føler heller ikke at jeg tilhører der. Sliter også en del med sosial angst og depresjon (diagnosene er stilt), så det forklarer litt av fraværet. Har også en mistanke om jeg har lesevansker. Glemmer det jeg leser med engang og det føles ut som ordene bytter på seg, om det gir mening. Jeg synes lesing er så tungt og vanskelig, at jeg fikk et panikkanfall når vi ble fortalt å lese i bøkene våre for oss selv. Å når vi får oppgaver, kan jeg gjøre dem, men hvis det er oppgaver der det krever mye tenking eller er mye tekst, hopper jeg over dem uten å prøve engang. Det er litt irriterende, også har jeg konsentrasjonsvansker. Skolen er et stort problem for meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg vil egentlig bare være hjemme.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Med diagnosen angst og depresjon regner jeg med at du blir fulgt opp fra BUP eller en annen behandlende instans. Jeg vil anbefale at du tar opp problematikken med skolen i tillegg til angsten og depresjonen neste gang du skal til samtale.
Dersom du ikke får noe hjelp kan du snakke med helsesøster på skolen du går om det du opplever i forhold til skolen. Sammen med skolen og foreldrene dine kan dere finne en løsning som kan fungere for deg. Mulig det kan være nødvendig med testing i forhold til  konsentrasjonsproblemene dine. 
Noen ganger kan konsentrasjonsproblemer på skolen henge sammen med mye uro og kaos på hjemmeplan. Det er og noe helsesøster på skolen kan hjelpe deg å finne en løsning på. En tanke i forhold til ønske om å være hjemme som du beskriver. 
Det er bare du som kan bestemme deg for å forandre på livet, alle rundt deg kan være støttespillere i den forandringen du selv bestemmer deg for. 
Ta og en titt på artiklene jeg har lagt med.

Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser