Hopp til hovedinnholdet

Jeg er konstant tung i hodet. 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! De siste årene har jeg vært konstant tung i hodet. Føles ut som om det sitter en bomullsdott der hele tiden. Jeg sliter med å konsentrere meg, og kan lett falle ut av diskusjoner og samtaler. Jeg går i VG1, og sliter med å følge med i timene. På slutten av en dag kan jeg lese den samme settingen over 10 ganger uten å få det inn i hodet. Dette er problematisk når det kommer til karakterer. Jeg får ca 8 timer søvn hver natt, og føler meg greit våken om dagen. Jeg kan noen ganger føle på en svak depresjon, siden jeg føler at jeg er i min egen boble hele tiden. Det er konstant tanker som flyr rundt i hodet mitt, og jeg har lett for å dagdrømme. Sliter også litt med innsovning, grunnet tilfeldige tanker i hodet. Håper på at du kan finne ut av hvordan jeg kan gjøre hverdagen min lettere. Hilsen gutt 16.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til ung.no

Når en har slike plager du beskriver tenker jeg det først er lurt å bestille time hos fastlegen. Noen ganger kan underskudd av viktige vitaminer og mineraler føre til slapphet, tretthet og mangel på konsentrasjon. Dette kan kartlegges med en enkel blodprøve. 

Når det er sjekket, og om alt er ok fysisk, kan det være lurt å tenke over om det er ting som kjennes spesielt vanskelig for tiden, eller har vært vanskelig.  Da kan det være til hjelp å snakke med noen om hvordan du har det. Det i seg selv kan hjelpe deg å komme ut av den boblen. Helsesøster på skolen kan være en god samtalepartner og støttespiller. 

Håper at noe av dette kan være en start for å finne ut av dette. 
Lykke til !

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Råd til deg som sover dårlig

Jente våkner (colourbox.com)

Sliter du med å få sove godt, sovne når du legger deg eller med å komme deg opp om morgenen? Slik henger det sammen, og dette kan du gjøre.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser