Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sjenert, jeg føler meg utenfor og jeg må invitere meg selv. Føler meg ikke god nok på skolen, jeg får 6. Det er ingen som ser meg. Jeg tør ikke snakke med folk så jeg får ikke nye venner. Jeg tør ikke snakke med gutter og det er kipt da jenter og gutter er sammen. Klarer ikke være meg selv med mange tilstede.  

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg sliter med sjenanse, det gjør at jeg ofte føler meg uten for og blir ikke innvetert med på ting. Det er alltid jeg som må innvetere meg selv. I tillegg sliter jeg med at jeg ikke føler meg god nok for de på skolen, hjemme og venner. Jeg føler meg stygg, tjukk og at personligheten min ikke er god nok. At det jeg gjør alltid blir dårlig, jeg føler karakterene mine ikke er gode nok selv om jeg får 6. Uansett er det ingen som ser meg. Men det verste er vell at jeg ikke tør å snakke med folk så jeg kan få ny venner. Alle venninnene mine får nye venner men ikke jeg. Og jeg tør virkelig ikke snakke med gutter. Og det er litt kjipt for klassen min er en gjen der både jenter og gutter er i lag. Men jeg kan ikke delta der for jeg klarer ikke vere meg selv med mange og i tillge gutter.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei takk for at du kontakter Ung.no. Det er alltid skummelt å gjøre nye ting som å snakke når det er ukjente tilstede. Alle trenger å trene på nye ting for å bli god. De fleste opplever sjenanse i livet. Det er ikke farlig , men kan føles ubehagelig. Spesielt i din alder kan det være utfordrende. 
Du kan snakke med helsesøster på skolen du går om din sjenanse. Sammen kan dere finne metoder som du kan trene på. 
Ta og en titt på artikkelen jeg har lagt med, se om den kan være nyttig.
Lykke til Vennlig  hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjenert eller sosial angst?

Usikker? (colourbox.com)

Du har sikkert følt deg sjenert noen ganger? De fleste vil kjenne på dette i noen situasjoner i livet, og noen vil merker det mer enn andre. Noen kan oppleve at de er mer sjenert i perioder av livet, for eksempel i ungdomsalderen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser