Hopp til hovedinnholdet

Jeg har det vanskelig og er begynt å kutte meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, i 2017 i sommerferien begynte jeg å kutte meg.... å jeg har hålt på helt te nå og jeg gør det fordi jeg har hat 4 venner som har bettyd alt for meg i 2-3år å jeg har aldrig vist va jeg ska gjøre uten de men det må eg finne ut av... mistet de i sommerferien da det va noen jenter å gutter som sa te de att jeg snakker dritt om de men det gjør jeg ikke å etter det har jeg fått veldig stygge melinger og da begynte jeg å kutte meg... jeg har veldig lyst te å snakke me noen men vet ikke vem. jeg har jo tenkt på å sankke me mamma men det kn jeg ikke fordi ho hadde blitt sur tror jeg å hu hadde tatt min tlf det tror jeg å det er derforjeg ikke vet va jeg ska gjøre uten mine bestevenner fordi 2 av de va de eneste jeg stolte på når det gjeller sånn.. så burde jeg snakke me noen eller ska jeg hollde det hemeligt? og i såfall vem kan jeg snakke med om det?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det kan være vanskelig når du har mistet vennene dine,- venner betyr svært mye. Det å kutte seg kan ofte bli en måte å undergrave vanskelige følelser, og du trenger få hjelp til å finne andre måter å få ut vanskelige følelser. Tror det vil kunne være fint for deg å snakke med en fagperson, enten helsesøster på skolen din, helsestasjon for ungdom eller sosiallærer på skolen. Jeg tenker det vil være lurt av deg å forsøke å lage en avtale. Jeg tror nok også det vil kunne være lurt å snakke med foreldrene dine, ofte vil foreldre forstå bedre enn man tror når ting er vanskelig. Jeg ønsker deg lykke til. 


Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser