Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på hvor mye det koster å gå til psykolog og om foreldrene mine må vite om det?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har gått til helsesøster i noen uker nå, og sist jeg var der sa helsesøster at vi skulle vurdere å ta kontakt med en psykolog. Det jeg lurer på er hvor dyrt det vil være å gå til psykologen når helsesøster har tatt kontakt med han/henne. Er det samme pris som om jeg hadde bestilt en time selv? Jeg lurer også på om foreldrene mine vil få vite dette. Jeg er over atten år, og det jeg har pratet med helsesøster om er ikke så alvorlig at hun har måttet fortelle foreldrene mine.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Timeprisene for psykolog varierer. Dersom du oppsøker privatpraktiserende psykolog uten avtalehjemmel, så vil prisene ligge mellom 950 og 1100 kr.

Psykolog med avtalehjemmel og psykologer ved eksempelvis DPS har en lavere pris og der betaler du en egenandel på 345 kr pr time (gjelder for 2018) opp til egenandeltaket 2258 kr (gjelder for 2018). Frikort for helsetjenester får du når du har betalt over denne summen og når du viser frikort slipper du å betale egenandeler for resten av kalenderåret. 

Du er over 18 år og det betyr at du kan selv velge om foreldrene dine skal kjenne til det du strever med. Se også artikkelen om helserettigheter som jeg har lagt ved. 

Jeg håper dette er til hjelp for deg. 

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønsker deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser