Hopp til hovedinnholdet

Jeg går på Remeron og har gått opp i vekt. Vil vektøkning fortsette?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg fikk panikkangst som vart mer en generell angstlidelse i sommer som var. Vart satt på cirpralex som jeg tar ennå. Men for ca 1 mnd siden begynte jeg på remeron 15mg i tillegg til cipralex 10mg. Jeg var ikke så aktiv det siste halvåret som var, grunna angsten. Men er begynt å gå turer nå den siste mnd, da jeg føler meg mye bedre! Men etter jeg begynte på remeron, har jeg gått opp i vekt. Selv om jeg går turer og spiser som før. Har ikke fått økt matlyst! Er dette noe som vil gå over? Har ikke lyst opp i vekt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20

Du behandles medikamentelt med Cipralex og Remeron og har det bedre nå etter du har begynt å gå turer. Fortsett å vær aktiv. Det er bra både for vekt og for panikkangst. 

Folk reagerer noe ulikt på medikamenter. Leser man i Felleskatalogen, der medisinene som brukes i Norge er beskrevet, ser man at noen opplever vektøkning. Det kan med andre ord være en bivirkning. 

For å få en grundig vurdering av om medisinene er årsak til vektøkning trenger du å snakke med en lege. Jeg vil råde deg til å ta kontakt med legen som har gitt deg Remeron. Spør om bivirkninger og spesielt om vektøkning. Det er viktig at du har informasjon om medisinene du går på. Hvis problemet er stort, og legens vurdering er at vektøkningen skyldes medisinene, går det an å diskutere endring av medisinene. 

Vil i tillegg minne deg på at panikkangst og annen type angst kan behandles psykologisk ved å gå i psykologisk behandling. Dette kan du også diskutere med legen din hvis du ikke allerede går i behandling.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser