Hopp til hovedinnholdet

Jeg har ADD, hvilke rettigheter har jeg på skolen?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Jeg har fått diagnose ADD og lurer på hvilke rettigheter jeg har på skolen? Noen ganger kommer jeg sent til klassen. De fleste lærere har forståelse for det, men noen lærere har ikke det og sier at jeg «skal lære meg å holde tiden og om jeg ikke følger regelverket så er det ikke noe verd», at det er «det beste for meg og de andre elevene at jeg følger regelverket». Jeg skjønner jo det, og jeg gjør det ikke bevisst, men det skaper mye stress og det er ubehagelig. Da får jeg fravær for hele timen og blir stresset for 10% regelen og at jeg ikke får karakterer når det er siste året på videregående.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!
 
Du skriver at noen lærere har forståelse for deg og andre ikke. Du bekymrer deg for 10 % regelen og karakterer.
Jeg tenker at alle lærere bør tillate det samme. Hvis du tar en prat med kontaktlæreren din og blir enige om hva som kan tillates og ikke, så kan kontaktlæreren informere de andre lærerne. Kontaktlæreren kan sende en mail til de andre faglærerne om det dere har blitt enige om. Innimellom har kontaktlærer og faglærerne i en klasse også møter hvor dette kan informeres om.
 
Skolen bør kunne tilrettelegge for deg hvis du har behov for det.
Rådgiver for videregående skole

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rett til tilrettelegging av prøver og eksamen

jente skriver (colourbox.com)

Allergi eller senebetennelse i armen? Behov for bestemte hjelpemidler for å gjennomføre eksamen? Skolen plikter å hjelpe deg med tilrettelegging på prøver og eksamen.

Les mer

Reglene for fravær på videregående skole

Skøyenåsen skole (ung.no)

Hvis du er borte i mer enn 10 prosent av timene i et fag, får du i utgangspunkt ikke halvårsvurdering med karakter eller standpunktkarakter i faget.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser