Hopp til hovedinnholdet

Bestefar er alvorlig syk.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, min bestefar er alvorlig syk! Han har vert på sykehuset en stund, og han kan dø når som helst! Jeg og han har et spesielt bånd, vi er de som er mest gode venner i hele slekta vår

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk til deg som skriver til oss i ung.no. 

Jeg forstår godt at du blir fortvilet og sikkert også veldig redd for hva som skal skje og hvordan det blir for deg. Det er veldig vondt når våre nære og kjære blir syke og går bort. Og jeg vil tro at det nok er ekstra vondt og vanskelig for deg nå når det er din gode bestefar som er alvorlig syk.

Jeg synes ikke du skal være alene med de følelsene du kjenner på nå. Jeg vil be deg om å snakke med noen fine og trygge voksne. Gjerne foreldrene dine, siden de også kjenner bestefar og deg veldig godt og kjenner til hvor godt forhold dere to har. Foreldrene dine kan trygge og støtte deg nå. De kan også sørge sammen med deg og gi deg den varmen og omsorgen du trenger. 

Du kan også gå til helsesøster på skolen og be om støttesamtaler der. Ofte kan det være godt å snakke med noen utenfor familien, som ikke selv er i fortvilelse og sorg. 

Jeg har lagt ved noen artikler som jeg ber deg om å ta en titt på.

Ta godt vare på deg selv! Jeg ønske deg alt godt. 

Vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Enkle råd når livet er vanskelig

Gutt ser alvorlig ut (colourbox.com)

Hverdagen går opp og ned for de fleste. Den består av både gode og vonde opplevelser som får deg til å føle deg bra eller mindre bra. Hvis du føler deg nedfor, mislykket, redd, sint eller har andre negative følelser som dominerer over tid, er det viktig å huske på at det er mulig å snu dette.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hvordan kan man komme gjennom sorgen?

Gutt sitter inntil et tre og gråter ( colourbox.com)

Mange har drivkraft til å se framover, til å få et bra liv og til å gjøre det de hadde planlagt. Det kan jo ikke bare være trist. Andre igjen takler sorgen på andre måter.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser