Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet. Hjelp meg!

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei.  Jeg bor i stort hus. i filippene vi spise bra mat deilig riss og vi rulle eddekoppe i sjogress. jeg norgeboer i 5 år. Ifjor konfirmet jeg ble. Når jeg komm tilbake på Ungdomskåken, skrøt alle av at de hadde fått 70000kroner, menn jeg fikk bare 1500kronor og sjokkopitsa kjempebla pitsa. alle mobber meg og sier at jeg fattiglus og sier at de vil vollta meg. hva ska jeg jøre? jeg vil barre tibakeæ til filippene. kan du kjøppe bileter til meg? Jeg bli deprisiv og agrisiv og slår lærere når jeg få sinneutfall. red meg. HALP!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit å høre at du blir mobbet. Det er vondt når en ikke blir inkludert. Det er forståelig at du er fortvilet, og at du drømmer om å dra tilbake til Filippinene. 

 

Alle elever har faktisk rett til å ha et godt skolemiljø. Elever i Norge er sikret gjennom opplæringsloven kapittel 9a, der det står at de har rett til et godt skolemiljø. Miljøet skal være av en slik karakter at elevene kan trives sosialt og psykisk. Hvis elevene ikke har det godt plikter lærere og andre voksne på skole å gripe inn. For å kunne gripe inn må de voksne vite at en elev ikke har det godt.

Det som er viktig for din del nå er å ta kontakt med din lærer, rådgiver eller helsesøster. Jeg vil anbefalde deg å snakke med dine foreldre først. Det må gjøres noe slik at mobbingen tar slutt. Du bør også få hjelp for dine sinneproblemer. Hvis du slår lærerene vil situasjonen din bli verre. Be derfor om hjelp slik at mobbingen tar slutt, og ikke minst at du får hjelp til sinneproblemene dine. 

 

Det er mange som mister troen på at ting skal bli bra når man har det vanskelig og ikke ser noe utvei. Det er likevel slik at man vet at tiltak mot mobbing, og hjelp fra voksne kan hjelpe, og at man kan få det bedre.

Jeg anbefaler deg på det sterkeste å snakke med noe noen du stoler på hvordan du har det. Ikke gi opp! Ofte blir ting verre hvis man holder det for seg selv. Når man klarer å snakke om det fører det som regel til at man føler seg mindre ensom med vanskene og at man får mer tro på at man kan få riktig hjelp. Husk at skolen er pliktig til å gjøre noe, men da må de få vite hvordan du har det.

Uansett hvor håpløst du synes situasjon er, er det helt sikkert mulig å få en forandring som varer over lengre tid.

Mens du venter på annen hjelp kan du ringe hjelpetelefonen på telefonnummer 116 123. Det er gratis, og åpent hele døgnet. Der kan du være anonym.

Du kan også ringe: Kors på halsen – Røde kors’ samtaletilbud for deg under 18 år. I Kors på halsen kan du snakke anonymt og gratis med en voksen om det DU er opptatt av på telefon, chat eller mail.

Telefonnummeret er 800 333 21, og du finner chat og mail på korspahalsen.no. På nettsiden er det også et forum hvor barn/ungdom svarer på hverandres innlegg.

Hvis foreldrene dine bor her er det ingen alternativ å dra tibake til Filippinene. Det er derfor viktig at du får hjelp slik at mobbingen tar slutt. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg. Som sagt må du ikke gi opp. Det er hjelp å få, så hopp ut i det å fortell noen voksne om at du blir mobbet og hvordan du har det.

 

Jeg ønsker deg all lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få slutt på mobbingen!

Mobbing med rødt kryss over

Det er ikke din egen skyld eller deg det er noe galt med. Ingen har rett til å plage andre!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Taushetsplikt i skolen

Taushetsplikt i skolen

Mange lurer på dette med taushetsplikt på skolen. Hva er det egentlig, hvem har taushetsplikt, og hva betyr det i din skolehverdag? Her er en oversikt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser