Hopp til hovedinnholdet
Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg begynner å bli veldig bekymret for moren min. Hun blir veldig syk om natta. det er som om hun får en kraftig forkjølelse, spesielt natta når vi har lagt oss. Jeg våkner ofte av at hu er helt tett i nesa og får masse tårer i øyene som renner. Av og til får hun ikke sove nesten hele natta pga det. Det er veldig merkelig, for hun er helt frisk før hun legger seg og dagen etterpå når hu står opp er hun helt vanlig igjen. Det har pågått slik i ca et år nå. Men hun har ikke gått til legen. Fordi hun ikke jobber fordi jobben hennes slutta i fjor også har vi ikke så god råd nå for øyeblikket, så hun vil vente til hun har fått seg en jobb igjen. Men jeg er veldig bekyret, og lurer på hva det kan være?
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg syns du skal prate med moren din om dette og spørre hva hun tror at dette handler om.  Jeg tenker på at dette kanskje rett og slett handler om at hun er lei seg og at hun gråter om natten, men jeg vet jo ikke.  Det kan jo være slik at man er lei seg og litt trist, og greier å ta seg sammen om dagen, men ikke greier det mer når natten kommer. 

Hvis det ikke handler om at dette skyldes tristhet og gråt, så kan det kanskje ha en sammenheng med en allergi eller noe lignenede,- noen reagerer jo allergisk på midden i sengen....

Det koster ellers ikke så veldig mye å gå til lege, så det er nok mulig å greie å prioritere.   Jeg tenker at det nok er lurt å mase litt på henne om å gjøre det, uansett hva dette skyldes.  -Hvis det er tristhet, så kan det også sikkert være godt for henne å få tatt en prat med legen om det også.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme


Quiz: Hva vet du om tobakk?

Hva er passiv røyking?